Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2020, 18:01

Henkel i Fondacija Novak Đoković kruševačkoj bolnici donirali opremu

Predstavnici „Henkela“ i Fondacije Novak Đoković uručili su danas bolnici u Kruševcu pet respiratora i pet kliničkih monitora, kao deo podrške zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa.

Vd direktorke kruševačke Opšte bolnice Vesna Stević Gajić kazala je da donacija monitora i respiratora znači veću šansu za spasavanje ljudi, više stabilnosti za zdravstveni sistem te podršku zdravstvenim radnicima, dok je anesteziolog Savko Marković napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je reč o opremi poslednje tehnološke generacije koja će biti značajna i za lečenje pacijenata koji boluju od drugih bolesti, a ne samo od koronavirusa.

Kompanija „Henkel“ je, kako je rekao direktor fabrike u Kruševcu Dušan Antonijević, donacijom pet najkvalitetnijih respiratora želela da pomogne bolnici u lečenju pacijenata, ali i da medicinskim radnicima, koji su naši heroji, pruži podršku u borbi protiv koronavirusa.

Da tim Fondacije Novak Đoković oseća dužnost da, koliko može, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer su solidarnost i odgovornost u ovim danima najvažniji, napomenula je menadžerka za prikupljanje donacija u toj Fondaciji Emina Potrić podsetivši da ona godinama sarađuje sa kompanijom "Henkel" na rešavanju problema od javnog značaja.

Inače, „Henkel“ Srbija je, u okviru globalnog programa solidarnosti te kompanije, donirala proizvode u vrednosti većoj od 385 hiljada evra organizacijama Crvenog krsta u Kruševcu i u Beogradu, kao i Domu zdravlja u Inđiji, dok su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove u Srbiji.

U Kruševcu je, prema podacima nadležnih službi, od početka epidemije korona potvrđena kod 258 pacijenata, a u Rasinskom okrugu kod 345. U tom Okrugu je od te bolesti do sada preminula 31 osoba, a izlečeno je 268 lica. „Henkelovi“ pogoni u Kruševcu bili su zatvoreni tokom dve nedelje u aprilu nakon što je kod nekoliko zaposlenih potvrđen koronavirus.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak nastavio borbu protiv koronavirusa u Srbiji

Izvor: B92, 20.Maj.2020

Fondacija "Novak Đoković" uputila je medicinsku pomoć bolnici u Kruševcu...Opšta bolnica u Kruševcu u sredu je dobila pet respiratora i pet monitora za kliničko praćenje..."Solidarnost i odgovornost su veoma bitni što se tiče borbe protiv koronavirusa", navodi se na Tviter profilu fondacije...O...

Nastavak na B92...

Fondacija "Novak Đoković" uručila medicinsku opremu bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020

Fondacija "Novak Đoković" uručila je danas Opštoj bolnici u Kruševcu pet respiratora i pet kliničkih monitora kao vid donacije u borbi protiv koronavirusa..."Solidarnost i odgovornost su veoma bitni u borbi protiv korona virusa", objavila je Fondacija na svom Tviter nalogu...Tu objavu podelio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.