Izvor: Blic, 12.Sep.2009, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grozni: Žena bombaš-samoubica aktivirala eksploziv blizu škole

U današnjem napadu žene bombaša-samoubice nedaleko od jedne škole u Groznom poginula su dvojica policajaca, saopštili su čečenski zvaničnici.

Žena terorista aktivirala je eksplozivnu napravu, jačine koja odgovara 500 grama TNT, nekoliko metara od jedne srednje škole u kvartu Lenjinski u Groznom, u blizini policijske stanice, izjavio je izvor iz čečenskog ministarstva unutrašnjih poslova za agenciju Itar-Tas.

Za sada nema informacija o povređenima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />U odvojenom incidentu u Rubeznoji u oblasti Naurski, policija je ubila jednog ekstremistu, koji je tražen zbog napada na pripadnike snaga bezbednosti, izjavio je portparol čečenskog ministarstva unutrašnjih poslova Magomed Denijev. Tom prilikom trojica policajaca su ranjena, od kojih dva teže. Prema rečima Denijeva, ekstremista je pružio oružani otpor kada mu je policija zatražila da položi oružje i ubijen je u uzvratnoj vatri.

Na mestu incidenta pronađeni su pištolj "makarov", tri šaržera s municijom i bomba. Istraga o ovom događaju je u toku.

U specijalnoj operaciji bezbednosnih snaga severozapadno od Mahačkale, u ruskoj republici Dagestan, danas je ubijeno četvoro ekstremista, među kojima i lider lokalne terorističke mreže, nećak Magomeda Bagautdinova, ideologa esktremista u Dagestanu, koji se nalazi na međunarodnoj poternici.

Ubijeni su pripadnici tzv. Mahačkalske bande, umešane u seriju napada na pripadnike snaga bezbednosti, izjavio je neimenovani izvor iz uprave Federalne službe bezbednosti za agenciju Itar-Tas. Grupa se sumnjiči i za ubistvo zamenika tužioca u Mahačkali Maksuda Maksudova, prošlog petka.

Pripadnici službe bezbednosti i policije opkolili su rano jutros kuću u kojoj su se ekstremisti skrivali u Tarnairu, nedaleko od Mahačkale i pozvali ih da se predaju, što su oni odbili, otvorivši vatru, na koju je policija uzvratila.

U operaciji je ubijena i supruga jednog od napadača, kod koje je pronađena bomba ručne izrade. Druga žena se dobrovoljno predala vlastima.

U jučerašnjoj eksploziji automobila bombe automobila bombe, čija je meta bila jedna policijska stanica u Ingušetiji, jedna osoba je poginula, a devet povređeno. Među povređenima je šest policajaca od kojih su trojica, kao i tri civila, zadržani na bolničkom lečenju.

Bombaš samoubica dovezao je automobil marke „lada”, ukraden u Moskvi, do policijske stanice i aktivirao eksplozivnu napravu napunjenu metalnim opiljcima, jačine koja odgovara 30 kilograma TNT, navela je ruska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.