Grčki ministar: EU nespremna za novi migrantski talas u slučaju propasti sporazuma sa Turskom

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ministar: EU nespremna za novi migrantski talas u slučaju propasti sporazuma sa Turskom

EU nije spremna da se izbori s novim talasom migranata ako bi sporazum s Turskom o smanjenju priliva izbeglica prestao da važi, ocenio je danas grčki ministar za migracije Janis Muzalas.

On je za privatnu grčku televiziju Skaj (Skai) rekao da bi eventualna propast martovskog sporazuma EU i Turske zbog pokušaja vojnog udara, bila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ozbiljan test za Grčku i druge članice Unije".

Muzalas je dodao da "nijedna evropska zemlja" nije spremna za novi masovni priliv migranata i izbeglica.

Njegova izjava usledila je dan pošto je jedan zvaničnik grčke vlade rekao agenciji Asošijejted pres da sporazum EU i Turske opstaje i da je dnevni priliv migranata na niskom nivou.

Oko milion izbeglica stiglo je na grčka ostrva u Egejskom moru od početka prošle godine do marta ove godine, kada je sporazum EU i Turske stupio na snagu.

Priliv migranata smanjen je posle zatvaranja balkanske izbegličke rute i austrijske granice i posle početka važenja sporazuma.

Više od 57.000 ljudi i dalje je u Grčkoj i smešteno je u pedesetak državnih prihvatnih centara i hotelima koje su obezbedile UN.
Pogledaj vesti o: Turska,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ministar: EU nije spremna za novi talas migranata

Izvor: B92, 04.Avg.2016

Atina -- EU nije spremna da se izbori s novim talasom migranata ako bi sporazum s Turskom o smanjenju priliva izbeglica prestao da važi, kaže grčki ministar za migracije..Janis Muzalas je za privatnu grčku televiziju Skaj (Skai) rekao da bi eventualna propast martovskog sporazuma EU i Turske zbog...

Nastavak na B92...

Da li će Turska opet pustiti izbeglice u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Avg.2016, 14:00

Da li će sporazum o suzbijanju migracija izmedju EU i Turske propasti u turbulencijama nastalim nakon neuspelog prevrata u Turskoj? U EU smatraju da postoji stvaran rizik i strahuju od ponovnog masovnog priliva izbeglica na grčke obale koji je zahvaljujući ugovoru sa Turskom prekinut u vrlo kratkom...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.