Grčki ministar: EU nije spremna za novi talas migranata

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ministar: EU nije spremna za novi talas migranata

Atina -- EU nije spremna da se izbori s novim talasom migranata ako bi sporazum s Turskom o smanjenju priliva izbeglica prestao da važi, kaže grčki ministar za migracije

Janis Muzalas je za privatnu grčku televiziju Skaj (Skai) rekao da bi eventualna propast martovskog sporazuma EU i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske zbog pokušaja vojnog udara, bila "ozbiljan test za Grčku i druge članice Unije".

Muzalas je dodao da "nijedna evropska zemlja" nije spremna za novi masovni priliv migranata i izbeglica.

Njegova izjava usledila je dan pošto je jedan zvaničnik grčke vlade rekao agenciji AP da sporazum EU i Turske opstaje i da je dnevni priliv migranata na niskom nivou.

Oko milion izbeglica stiglo je na grčka ostrva u Egejskom moru od početka prošle godine do marta ove godine, kada je sporazum EU i Turske stupio na snagu.

Priliv migranata smanjen je posle zatvaranja balkanske izbegličke rute i austrijske granice i posle početka važenja sporazuma.

Više od 57.000 ljudi i dalje je u Grčkoj i smešteno je u pedesetak državnih prihvatnih centara i hotelima koje su obezbedile UN.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčki ministar: Evropa nije spremna za novi talas izbeglica

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2016, 00:01

EU nije spremna da se izbori s novim talasom migranata ako bi sporazum s Turskom o smanjenju priliva izbeglica prestao da važi, ocenio je u četvrtak grčki ministar za migracije Janis Muzalas...On je za privatnu grčku televiziju Skaj rekao da bi eventualna propast martovskog sporazuma EU i Turske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.