Francuska ratifikovala pristupni ugovor Hrvatske i EU

Izvor: Press, 17.Jan.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ratifikovala pristupni ugovor Hrvatske i EU

Francuska je tako postala i 21. zemlja EU koja je potvrdila pristupni ugovor Hrvatske.
Izveštaj o Hrvatskoj predstavio je ministar za evropske poslove Bernar Kazenev, predstavnici Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske poslove, koji su ocenili da je Hrvatska prošla do sada najrigorozniji i najzahtevniji proces pristupnih pregovora, ali i da spor sa Slovenijom preti da ugrozi okončanje procesa ratifikacije, javila je agencija Hina.
Predstavnici političkih stranaka, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su govorili u raspravi, pozvali su mahom na ratifikaciju pristupnog ugovora, izražavajući dobrodošlicu Hrvatskoj u EU, a raspravi i glasanju u skupštini prisustvovao je i predsednik hrvatskog parlamenta Josip Leko.
"Spor sa Slovenijom preti procesu ratifikacije pristupnog ugovora", naglasio je izvestilac skupštinskog odbora za spoljne poslove Filip Korderi, dodajući da je izbor novog slovenačkog predsednika Boruta Pahora pozitivan znak.
Kako je javila Hina, s njim se u potpunosti složila predsednica Odbora za spoljne poslove Elizabet Gigu.
Slovenija jedina zemalja EU koja nije počela postupak ratifikacije, podsetili su oni, naglašavajući da bi bilateralni spor Slovenije i Hrvatske oko Ljubljanske banke trebalo da bude nevezan za proces pristupanja Hrvatske Uniji.
Francuska je 21. zemlja EU koja je ratifikovala pristupni ugovor, a to još nisu učinile Slovenija, Velika Britanija, Nemačka, Danska, Belgija i Holandija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Francuska ratifikovala ugovor o pristupanju Hrvatske EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2013

Francuski parlament danas je jednoglasno ratifikovao hrvatski Ugovor o pristupanju Europskoj uniji, prenela je hrvatska agencija Hina. Francuska je 21. članica EU koja je ratifikovala hrvatski pristupni ugovor. Slovenija jedina od zemalja EU još nije počela postupak ratifikacije. Hrvatski pristupni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.