Britanija: Zatvor za sveštenika koji je ukrao crkveni novac

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Zatvor za sveštenika koji je ukrao crkveni novac

Sud u britanskom gradu Šefildu osudio je danas jednog sveštenika na dve godine i osam meseci zatvora zbog toga što je od crkve ukrao 24.000 funti (34.000 evra), objavili su britanski mediji.

Sveštenik Sajmon Rejnolds (50) je prošle nedelje pobegao u Nemačkoj dok je u Britaniji u toku bio sudski proces protiv njega, ali se zatim ipak vratio u Englesku i predao se vlastima, prenela je agencija AP.

Sudija Džulijan Gus je na izricanju presude rekao da ga nije uverila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tvrdnja odbrane da je 24.000 funti iz crkvenog fonda nestalo zbog toga što je sveštenik loše upravljao sredstvima.

Gus je naveo da je Rejnolds zloupotrebio poverenje koje je u njega imala ckvena zajednica time što mu je poverila sredstva za plaćanje venčanje, sahrana i postavljanja nadgrobnih spomenika.

Sveštenikov advokat je rekao da je on u Nemačkoj završio zato što je tokom suđenja bio pod takvim stresom da je greškom kupio avionsku kartu za nemački grad Dizeldorf umesto irske prestonice Dablina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.