Barak Obama: Trampu treba dati vremena da sprovede svoja obećanja

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barak Obama: Trampu treba dati vremena da sprovede svoja obećanja

U prvom javnom obraćanju posle predsedničkih izbora Obama je naglasio da je budući predsednik Donald Tramp izrazio veliki interes za očuvanje strateške posvećenosti Amerike NATO VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su posvećene ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza koje će Ameriku učiniti bezbednijom, izjavio je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << današnjoj konferenciji za medije odlazeći predsednik SAD Barak Obama. U prvom javnom obraćanju posle predsedničkih izbora Obama je naglasio da je budući predsednik Donald Tramp izrazio veliki interes za očuvanje strateške posvećenosti Amerike NATO i Transatlantskom savezu. Naša posvećenost da održavamo snažne veze sa NATO nimalo nije oslabila, rekao je Obama, prenosi AP. Prema njegovim rečima, Amerika je i dalje posvećena ispunjavanju svojih obaveza koje će zemlju učiniti bezbednijom. Obama je naglasio da novoizabranom predsedniku treba dati vremena da sprovede svoja obećanja u praksi. Mislim da mu treba dati prostora i vremena da ostvari to o čemu je govorio, rekao je Obama na konferenciji za medije. On je kazao i da je Trampu savetovao da se obrati grupama koje ga ne podržavaju, da pokaže interesovanje i za njihove probleme i brige i da na taj način demonstrira jedinstvo na koje pozvao u izbornoj noći.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Predsednički izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama indirektno Trampu: Postoji samo jedan predsednik SAD

Izvor: B92, 15.Nov.2016

Donald Tramp još nije predsednik SAD, rekao je odlazeći šef administracije u Vašingtonu Barak Obama, uoči oproštajne turneje...On je dodao i da je moguće da postoji samo jedan predsednik SAD, sve dok se ne završi tranzicioni period promene vlasti...“Nakon mog razgovora sa izabranim predsednikom...

Nastavak na B92...

Obama: Trump je posvećen NATO-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2016

Odlazeći američki predsjednik Barack Obama je rekao da je njegov nasljednik Donald Trump izrazio veliki interes za očuvanjem strateških odnosa i posvećenost za održavanje robusnog odnosa sa Transatlantskom alijansom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.