Obama: Ostajemo posvećeni NATO, Trampu dati vremena

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ostajemo posvećeni NATO, Trampu dati vremena

Sjedinjene Američke Države su posvećene ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza koje će Ameriku učiniti bezbednijom, izjavio je na konferenciji za medije odlazeći predsednik SAD Barak Obama.

U prvom javnom obraćanju posle predsedničkih izbora Obama je naglasio da je budući predsednik Donald Tramp izrazio veliki interes za očuvanje strateške posvećenosti Amerike NATO i Transatlantskom savezu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Naša posvećenost da održavamo snažne veze sa NATO nimalo nije oslabila", rekao je Obama, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, Amerika je i dalje posvećena ispunjavanju svojih obaveza koje će zemlju učiniti bezbednijom.

Obama je naglasio da novoizabranom predsedniku treba dati vremena da sprovede svoja obećanja u praksi.

"Mislim da mu treba dati prostora i vremena da ostvari to o čemu je govorio", rekao je Obama.

On je kazao i da je Trampu savetovao da se obrati grupama koje ga ne podržavaju, da pokaže interesovanje i za njihove probleme i brige i da na taj način demonstrira jedinstvo na koje pozvao u izbornoj noći.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Barak Obama: Trampu treba dati vremena da sprovede svoja obećanja

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2016

U prvom javnom obraćanju posle predsedničkih izbora Obama je naglasio da je budući predsednik Donald Tramp izrazio veliki interes za očuvanje strateške posvećenosti Amerike NATO VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su posvećene ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.