Amerika upozorava: Rusija će napasti u narednim danima

Izvor: B92, 23.Avg.2022, 07:41

Amerika upozorava: Rusija će napasti u narednim danima

SAD imaju obaveštajne podatke da Rusija uskoro planira nove napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu i vladine objekte, navodi Rojters.

"Imamo informacije da Rusija pojačava pripreme i da će u narednim danima pokrenuti napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu i vladine objekte. S obzirom na ruske rezultate u Ukrajini, zabrinuti smo zbog kontinuirane pretnje koju ruski udari predstavljaju za civile i civilnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukturu", saopštio je Stejt department.

U tom upozorenju se takođe pozivaju građani SAD koji su još u Ukrajini da odmah napuste zemlju.

"Ako čujete glasnu eksploziju ili ako se aktiviraju sirene, odmah potražite zaklon", objavio je State Department. "Ako ste u domu ili nekoj zgradi, idite na najniži nivo strukture s najmanje spoljnih zidova, prozora i otvora; zatvorite sva vrata i sednite blizu unutrašnjeg zida, dalje od prozora ili otvora", dodaje se u upozorenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BEŽITE IZ UKRAJINE, RUSI ĆE POJAČATI NAPADE" Amerika diže uzbunu: Spremaju se MASOVNI UDARI na civilnu infrastrukturu

Izvor: Blic, 23.Avg.2022

Američki Stejt Dipartment izdao je upozorenje da će Rusija pojačati napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu u narednim danima.

Nastavak na Blic...

RT: Amerikanci pozvani da napuste Ukrajinu

Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2022

Američka ambasada u Kijevu pozvala je svoje građane da napuste Ukrajinu, upozoravajući da bi se bezbednosna situacija mogla brzo pogoršati. „Američka ambasada apeluje na građane SAD da odmah napuste Ukrajinu koristeći privatne opcije kopnenog prevoza ako je to bezbedno“, saopštila je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.