Vučević: Vlada Vojvodine je već pala jer je radila protivustavno

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Vlada Vojvodine je već pala jer je radila protivustavno

Vučević je gostujući u emisiji "Politbiro" Radio televizije Vojvodine rekao da će o vanrednim izborima konačnu reč dati lideri najvećih stranaka koje čine vladajuću koaliciju (SNS i SPS) Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, te da o tome treba čuti i mišljenje predsednika države Tomislava Nikolića.

"Moj stav je da ukoliko ne mogu da se sprovedu reforme koje zagovoraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srpska napredna stranka, odnosno ministarstva privrede, finansija i poljoprivrede, onda treba ići na izbore, a ukoliko postoji volja za takvim reformama onda izbori nisu potrebni", rekao je Vučević, dodajući da stranački interesi ne smeju biti ispred državnih i to je ono što, kako je istakao, stalno govore i Aleksandar Vučić i svi u rukovodstvu SNS-a.

Gradonačelnik Novog Sada je, govoreći o pokrajinskim izborima u AP Vojvodini, rekao da mu u ovom trenutku deluje da će u 2014. godini biti izbora u Vojvodini.

"Mislim da niko nema dilemu da je vladajuća većina u Vojvodini izgubila legitimitet, a sada je posle odluke Ustavnog suda Srbije da neustavnim proglasi većinu tačaka statuta izgubila i legalitet", reako je Vučević, naglasivši da je za njega kao pravnika Vlada Vojvodine "već pala", jer je funkcionisala na neustavan način. 

Kada je reč o problemima u Novom Sadu, Vučević je kazao da rezultati istraživanja govore da je ubedljivo na prvom mestu interesovanja Novosađana bezbednost u gradu. On je naglasio da je to pitanje celog društva, a ne samo policije i tužilaštva.

"Pitanje bezbednosti često je spinovano od strane medija i određenih političkih krugova. Iako je broj krivičnih dela u Beogradu 14 puta veći od broja počinjenih u Novom Sadu, a Novi Sad nije 14 puta manji od Beograda, po pravilu se na naslovnim stranicama medija uvek potenciraju dela počinjena u Novom Sadu", smatra Vučević.

Govoreći o radu vladajuće koalicije u Novom Sadu, Vučević je ponovio ranije iznete stavove da će predlog novog organizacionog oblika gradske uprave biti test za tu koaliciju, ali je dodao da će pored predloga za formiranje jedinstvene gradske uprave drugi test biti i stvaranje stručne komisije koja će se baviti reorganizacijom javnih i javnokomunalnih preduzeća u gradu. 

"Pored reorganizacija gradske uprave i formiranja komisije za reorganizaciju JP i JKP insistiraćemo na oceni rada direktora tih preduzeća. Kao gradonačelnik imam ograničen uticaj na odluke direktora preduzeća ali mogu da iskoristim politički autoritet gradonačelnika", reako je Vučević. 

Po njegovim rečima, u Srpskoj naprednoj stranci ne misle da je prioritet da se ide na izbore u Novom Sadu, ali ukoliko ne bude moguće sprovesti promene o kojima je pričao onda su izbori izvesni. 

Vučević nije iskljućio ni mogučnost stvaranja nove većine u gradskoj skupštini, jer, kako je rekao, u politici je to uvek moguće.

Na pitanje da se izjasni o partnerstvu sa Trećom Srbijom, Vučević je kazao da je ta politička organizacija izložena žestokim napadima i medijskoj kampanji orkestriranoj od strane onih koji su, kako je rekao, izgubili uticaj u kulturi, ali je naglasio da se radi o korektnom koalicionom partneru.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.