Zvezdin pobednički oproštaj od Marakane do proleća

Izvor: Mondo, 10.Dec.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin pobednički oproštaj od Marakane do proleća

Crveno-beli odličnom partijom savladali Radnički iz Niša.

Bez obzira na rezultate narednog kola (u sredu i četvrtak), Crvena zvezda će zimsku pauzu dočekati na prvom mestu Superlige.

Branilac titule je na svom stadionu savladao niški Radnički 2:1 (2:1).

Prednost domaćinu doneo je Džon Ruiz već u 3. minutu, sjajnim udarcem sa dvadesetak metara, da bi posle odlične akcije Nišlija i izjednačujućeg gola Milana Pavkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u 12. minutu, Mičel Donald u 23. uz dosta sreće ponovo doveo Zvezdu u vođstvo.

Holanđanin, koji danas slavi 28. rođendan, dobro je reagovao posle traljavog šuta Gelora Kange i iznenadne prilike koja mu se ukazala.

Crveno-beli sada imaju devet bodova više Partizana, koji će u nedelju igrati protiv Čukaričkog u gostima i Vojvodine koja je u petak poražena u Ivanjici od Javora (1:2).

Ekipa Miodraga Božovića dobrom partijom oprostila se od stadiona Rajko Mitić za 2016. godinu, pošto će u 21. kolu, poslednjem pred zimsku pauzu, igrati naredne srede u Surdulici protiv Radnika.

U centru pažnje duela sa Radničkim iz Niša bio je Gelor Kanga, povratnik u tim posle mesec i po dana odsustva zbog povrede. Gabonac nije pružio igru na posebno visokom nivou, ali jeste nekoliko puta pokušao da svojim prepoznatljivim dodavanjima u prostor stvori šansu saigračima. Na terenu je proveo 72. minuta.

Ulogu junaka u ovoj utakmici preuzela su druga dvojica stranaca, Džon Ruiz i Mičel Donald. Kostarikanac je postigao svoj peti gol ove sezone, dok je Holanđanin tri puta bio strelac.

Što se tiče Nišlija, ekipa Milana Rastavca vezala je i šestu utakmicu bez pobede u prvenstvu Srbije (četiri poraza i dva remija), a videćemo da li će u poslednjem kolu pred pauzu uspeti da prekine crnu seriju protiv Metalca na svom "Čairu".

Nisu gosti odigrali loše u Beogradu, ali je evidentno da im nedostaje samopouzdanja.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković – Donald, Poletanović – Ruiz, Kanga (72. Račić), Plavšić (82. Ristić) – Sikimić (72. Orlandić).

RADNIČKI NIŠ: Bajić – Petrović (46. Mitrović), Bulatović, Stanković, Radivojević – Arsić, Stanojević, A. Jovanović, Stojanović (73. Apostolović), Mrkić – Pavkov.

Utakmicu sudi Nenad Đokić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Šansa za Pavkova u drugom minutu nadoknade, ali su Le Talek i Manojlović uspeli da ga zaustave zajedničkim snagama. Tom prilikom napadač gostiju sudario se sa mladim golmanom crveno-belih, kojem su lekari morali da ukažu pomoć. Tražio je Pavkov prekršaj u toj situaciji, ali je sudija Nenad Đokić procenio da nema osnova za penal.

- Utakmica je produžena za tri minuta.

- Poslednja izmena u timu Crvene zvezde. Od 82. minuta umesto Srđana Plavšića igraće Mihailo Ristić.

- Još desetak minuta do kraja. Čini se da crveno-beli kontrolišu dešavanja na terenu, tako da će gosti morati agresivnije da krenu u napad ukoliko žele da izbegnu poraz.

- Druga izmena u timu Radničkog. Od 73. minuta umesto Saše Stojanovića igraće Andreja Apostolović.

- Umalo 3:1 za crveno-bele! Tomas Fibel je šutirao glavom pod prečku posle centaršuta iz kornera, ali je Vladimir Bajić sjajno intervenisao.

- Dovstruka izmena u Crvenoj zvezdi u 72. minutu. Umesto Sikimića i Kange na terenu su Petar Orlandić i Uroš Račić.

- Odlično dodavanje Kange u prostor za Plavšića u 72. minutu, ali je Bajić pravovremeno istrčao i otklonio opasnost.

- Još jedan opasan napad Radničkog. Ovaj put je šutirao Mrkić, u 63. minutu, ali su gosti dobili samo korner.

- Odlična šansa za Predraga Sikimića u 60. minutu posle kornera, ali je očajno šutirao centarfor Crvene zvezde. Visoko preko gola sa ivice peterca.

- Dobar kontranapad gostiju u 57. minutu, Pavkov je bio u šansi, ali je Le Talek uspeo da ga stigne i blokira šut.

- Na stadionu je zvanično 14.200 gledalaca.

- Pritisak crveno-belih na početu drugog poluvremena. Gosti tek povremeno uspevaju da iznesu loptu sa svoje polovine.

- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Radničkog. Umesto Miloša Petrovića u igri je Nikola Mitrović.

- Poluvreme. Zanimljiva utakmica na stadionu Rajko Mitić, nadamo se da će tako biti i u drugom delu.


- Opao je tempo igre u finišu prvog poluvremena. Još oko pet minuta do odlaska na odmor.

- Solidan pokušaj Pavkova glavom, u 32. minutu, ali nije bio dovoljno precizan.

- Dobra akcija Crvene zvezde po levoj strani u 27. minutu, ali je Ruiz bio neprecizan.

- GOOOL! Crvena zvezda ponovo vodi. Mičel Donald se dobro snašao posle traljavog šuta Gelora Kange u 23. minutu i poslao loptu pod prečku.



Izvor: YouTube

- Još jedna "bomba" Džona Ruiza. Sjajno je šutirao u 17. minutu, ali je Vladimir Bajić uspeo da skrene loptu u korner.

- Odlična utakmica u prvih 15 minuta. Rastrčani su i jedni i drugi.

- GOOOL! Radnički iz Niša stiže do izjednačenja u 12. minutu! Saša Stojanović je odlično centrirao, a Milan Pavkov glavom matirao Manojlovića.



Izvor: YouTube

- GOOOL! Crvena zvezda od 3. minuta vodi 1:0 sjajnim pogotkom Džona Ruiza. Oštar šut Kostarikanca sa oko 20 metara bio je neodbranjiv za Bajića.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.