Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 19:41

Zvezda stotkom protutnjala Zagrebom, Cibona na -38, povredio se Hol

Lojd, Volden i Rit odradili posao, Radanov se takođe povredio u četvrtoj deonici

U Istanbulu ništa nije išlo od ruke košarkašima Crvene zvezde u napadu, zato su sve promašaje nadoknadili u Zagrebu! I dalje važeći šampion Jadranske lige protutnjao je Domom Dražena Petrovića u šestoj brzini i stotkom počastila Cibonu za ubedljiv start operacije odbrane titule - 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23). Mnogo više od zadovoljstva zbog pobede nad posrnulim hrvatskim velikanom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji godinama ne može da sastavi konkurentan tim ni za regionalne okvire, Sašu Obradovića može da zabrine povreda Lengstona Hola. Njemu je, naime, u razmaku od samo nekoliko minuta pre poslednjeg zvuka sirene dva puta stradao levi skočni zglob i ako je prvi put iskusni plejmejker imao sreće, posle drugog izvrtanja više nije mogao da nastavi dalje.

Bio je Hol ljut na Matea Drežnjaka, jer je u doskoku upravo posle duela sa mladim hrvatskim košarkašem drugi put otišao zglob, smatrajući da ga je on zaustavio nesportskim potezom. Ali, to nije vredelo mnogo, jer sudije nisu videle materijal za kaznu.Utakmica je bila rešena već u prvoj četvrtini, kada je rezultat glasio 33:11 i upravo je furiozan ulazak u susret dao slobodu Saši Obradoviću da podeli minutažu na ceo roster i tako razigra više opcija za predstojeći susret s Baskonijom u dvorani Aleksandar Nikolić (petak, 19.00). Crvena zvezda je u dva navrata, na kraju treće i početku poslednje četvrtine imao višak od 41 poena i to je bio samo realan pokazatelj razlike u kvalitetu dva tima. Na kraju Cibona je u nekoliko manjih serija u četvrtom periodu uspela da umanji tako veliki minus na nešto pristojnih minus 29, ali je Zvezda pred kraj opet dodala gas i meč završila s plusom od 38 poena.

USKORO OPŠIRNIJE...

ABA liga, 1. kolo

Petak

FMP - Primorska 84:65

/Lešić 20 - Vončina 17/

Subota

Igokea - Mega Bemaks 62:84

/Jošilo 11 - Simonović 19/

Budućnost - Split 84:59

/Kobs 12 - Luković 12/

Partizan - Borac 78:87

/Jaramaz 21 - Đoković 12/

Nedelja

Cedevita - Krka 77:69

/Braun 21 - Stipčević 18/

Ponedeljak

Cibona - Crvena zvezda 66:104

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.