Zvezda preko FMP overila prvo mesto i zakazala nove sudare sa Megom!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2016, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda preko FMP overila prvo mesto i zakazala nove sudare sa Megom!

Šesta pobeda tima Dejana Radonjića u ligaškom delu Superlige

Polufinale ovogodišnje Superlige igraće Crvena zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP! Tako je odlučeno posle drugog derbija koji su u Grupi A odigrali važeći šampion Srbije i Panteri iz Železnika. Crvena zvezda je u dvocrani Pionir overila prvu poziciju trijumfom nad ekipom Slobodana Klipe rezultatom 72:67. 

Zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je do pobede odveo Tarens Kinzi sa 17 poena, dok je kapiten Luka Mitrović ubacio 11, a Kvinsi Miler 10 poena. Stefan Jović je meč završio sa osam poena i devet asistencija. Kod gostiju po 12 poena ubacili su Đoković, Lazarević i Dobrić.

Baš kao i u meču odigranom u Železniku pretprošle nedelje, tim Dejana Radonjića je pobedu overio silovitim izdanjem u trećoj deonici. Upravo je sredinom trećeg kvartala Zvezda preko Kinzija napravila seriju 10:0 kojom je zaokrenula rezultat i prednost više nije ispuštala do kraja utakmice, a američki šuter je u ovom naletu ubacio šest poena. Od tog momenta, pa do samog kraja utakmice domaćin je držao dvocifrenu razliku i rutinski overio pobedu.

Međutim, imaće na čemu da zameri svojim pulenima trener Radonjić, posebno zbog igre prikazane u prvih 20 minuta. Iako su nastupali bez pomoći prvog plejmejkera Filipa Čovića, igrači FMP rafalnom su paljbom sa distance na muke stavili crveno-bele i u nekoliko navrata imali čak i 12 poena prednosti. Međutim, gosti su počeli da „padaju“ u finišu prvog poluvremena, kada su Mitrović, Kinzi i Cirbes zategli sve konce u odbrani i počeli da tope veliki zaostatak.

Ipak, Panteri će zbog svega prikazanog u ligaškom delu Superlige imati čemu da se nadaju u polufinalnim okršajima sa Partizanom. Ako ništa drugo, bar da ozbiljno „zabibere“ crno-belima put do finala.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLS: Zvezda vs Mega, Partizan vs FMP

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016

Sve dileme su rešene. Crvena zvezda je na svom parketu pobedila FMP sa 72:67 i sada je jasno da će u polufinalnim serijama snage odmeriti Partizan i FMP, odnosno Crvena zvezda i Mega Leks. Ko će se boriti za titulu?.. Svi su uvereni da će to biti Partizan i Zvezda. Ali ako se setimo koliko je FMP...

Nastavak na N1 televizija...

Radonjićeva poruka ''Delijama'': ''Navijači, potrebni ste nam!''

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2016

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovi košarkaši u polufinalnoj seriji protiv Mega Leksa morati da budu mnogo bolji nego večeras protiv FMP-a, ako žele u finale Super lige...Zvezda je kao domaćin pobedila FMP sa 72:67, zauzela prvo mesto u Grupi A i u polufinalu Super lige...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.