Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 21:45

Zvezda lako slomila otpor Zadra za novi trijumf u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar sa 91:69 u meču 20. kola regionalne lige. U prvom meču današnjeg programa Budućnost je nadigrala Megu rezultatom 83:69.
Nakon pobede nad Uniksom u Kazanju, iako umorni od puta crveno-beli su smogli snage da savladaju Zadrane. Gosti su bili ravnopravan rival do sredine drugog perioda, tada je proradio šut i Zvezda je brzo stekla dvocifrenu prednost koju je održala do kraja susreta.

Ravnopravna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igra u prvoj četvrtini. Zvezda je konstantno vodila, gosti su u par navrata uspeli da izjednače, ipak na kraju perioda crveno-beli su imali četiri poena razlike. Do sredine drugog perioda Zadrani su držali priključak, onda je Zvezda pogodila nekoliko otvorenih šuteva i do kraja perioda stigla do tada maksimalnih plus 14.
Nastavak je doneo sigurnu igru crveno-belih koji su nastavili da pogađaju sa svih pozicija i polako povećavali prednost, da bi stigli do plusa od 20 poena - 70-50. U poslednji period ušlo se pri rezultatu 70:53.
Zadar je u poslednjem periodu brzo uspeo da prepolovi prednost crveno-belih - 74:64, ali to je bilo sve što su gosti uspeli da urade na ovom meču. Zvezda je ponovo pojačala i brzo vratila prednost. Četiri minuta pre kraja imala je plus 21 - 85:64.
Potom su crveno-beli mirno priveli meč kraju za konačnih - 91:69.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dobrić sa 23 poena, Simonović je ubacio 14. U timu Zadra jordano i Mavra su imali učinak od po 13 poena.
Zvezda je zabeležila 17. pobedu u sezoni i uz jedan poraz drži prvu poziciju na tabeli regionalne lige. Zadar je ostao na 11. mestu sa skorom od šest pobeda i 12 poraza.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optimizam pred Kup Koraća

Izvor: Danas, 13.Feb.2022

Poslednja proba pred predstojeći završni turnir Kupa Radivoja Koraća jasno je naznačila treneru Dejanu Radonjiću u kojim će segmentima košarkaši Crvene zvezde morati da poprave igru, a na kojima da grade optimizam u Nišu. Zadar je u 20. kolu ABA lige "odglumio" rivala osrednje snage dovoljno...

Nastavak na Danas...

Borac korak bliži opstanku u ABA ligi

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 20:57

Košarkaši Borca savladali su u Čačku ekipu Studentskog centra rezultatom 89:80, u poslednjem meču 20. kola ABA lige...Ovo je veoma važna pobeda srpskog tima u borbi za opstanak, a od opasne zone, odnosno ekipa Splita i Krke, dodatno se udaljio...Borac je 12. sa skorom 7-11, dok je podgorički sastav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.