Optimizam pred Kup Koraća 1Foto: Starsport

Poslednja proba pred predstojeći završni turnir Kupa Radivoja Koraća jasno je naznačila treneru Dejanu Radonjiću u kojim će segmentima košarkaši Crvene zvezde morati da poprave igru, a na kojima da grade optimizam u Nišu. Zadar je u 20. kolu ABA lige „odglumio“ rivala osrednje snage dovoljno kadrog da preznoji Lazića i saigrače, ali nedovoljno kvalitetnog da pomrsi računicu. Krajnjih 91:69 možda je i „hiperbola“ za pruženo od strane crveno-belih koji će morati dobrano da porade na pedantnosti u organizaciji napada, naročito tranziciji i da šuterski „osvešćeni“ krenu put Niša u borbu za Žućkovu levicu od 17. do 20. februara. Sa 15 ubačenih trojki i rekordnih 28 asistencija, „bacili su rukavicu u lice“ crveno-beli najvećim domaćin takmacima.

Neće trener Radonjić sigurno zaboraviti da iskritikuje svoje izabranike zbog devet izgubljenih lopti u prvih 14 minuta utakmice, kao ni prenebregnuti činjenicu da su plus 26 iz sredine treće deonice netremice pretvorili u neizvesnih svega deset razlike sa posedom Zadra i promašenim bacanjima.

Planski je crnogorski stručnjak odmorio Nikolu Kalinića, kao i Maika Cirbesa, pruživši Marku Simonoviću priliku da se prvi put u 2022. godini iskupi za određene propuste napravljene u ponašanju i rezonovanju van košarkaškog terena.

Segmenti koje ćecrveno-beli  pokušati da implementiraju već u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, protiv kragujevačkog Radničkog odnosiće se na realizaciju u tranziciji, broju asistiranih poena, kao i uspešnost u šutu sa distance.

Zvezda je Zadru ubacila 15 trojki; 91 poen na rekordnih 28 timskih asistencija šutirajući sa distance iimpresivnih 53,6 odsto.

Nekih dve hiljade ljudi u nekadašnjem Pioniru skandiranjima „Simone, Simone“ pružilo je podršku motivisanom Simonoviću koji je prvi meč u 2022. godini potpisao sa 14 poena i odnosom 4/5 sa distance, u čemu je jedino mogao da mu isparira perfektni Dobrić sa 23 poena i 5/5 za tri poena.

Zadar jeste došao u Beograd sa svega devet igrača, bez glavnog trenera Vlade Anzulovića, ali je šuterskom preciznošću sa distance i 12 ubačenih trojki pomogao Zvezdi da shvati na čemu narednih dana mora da poradi pred Kup Radivoja Koraća na kojem će braniti trofej.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari