Zvezda ima novog trenera, palo i prvo obećanje navijačima!

Izvor: Sportske.net, 10.Jun.2020, 11:50

Zvezda ima novog trenera, palo i prvo obećanje navijačima!

Nova era na Malom Kalemegdanu.

Novi trener KK Crvena zvezda danas je i zvanično postao Saša Obradović.

On je potpisao ugovor sa "crveno-belima" na dve plus jednu sezonu, rekao je na početku konferencije predsednik kluba Nebojša Čović.


Nedeljama se spekulisalo o nasledniku Dragana Šakote koji se početkom nedelje rastao sa "crveno-belima", a izbor je pao na Obradovića.

Proslavljeni košarkaški as je u dva navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrao u Zvezdi, a tokom trenerske karijere je pre Monaka vodio Keln, Kijev, Turov, Donjeck, Albu i Lokomotivu Kuban.

"Zahvalio bih se Nebojši Čoviću zbog ukazanog poverenja, ovo je velika čast jer smatram sebe delom ove kuće. Smatram da sam svojim godinama rada i uspesima zaslužio da budem trener Zvezde, svestan sam velikih očekivanja i spreman sam psihički i fizički da ih ispunim", kazao je Obradović na početku.

"Mogu da garantujem da ćemo igrati agresivnu, modernu košarku na obe strane terena. Nisam samo odbrambeni trener, moderna igra zahteva delovanje u oba pravca. Prvi cilj nam je da napravimo što bolji tim konkurentan kako u ABA ligi i domaćim takmičenjima", rekao je novi trener Zvezde koji je otkrio da su kontakti postojali od ranije.

"Nekoliko puta smo pokušavali da uspostavimo saradnju, ali tek sada su se stvorili uslovi. Ovo je najbolji momenat za mene, nadam se i za Zvezdu. Spekulisalo se o 'otkupu' mog ugovora, ali nije bio otkup, već dogovor sa Monakom koji me je podržao u nameri da dođem u Zvezdu."

Progovorio je i o potencijalnim pojačanjima, govorilo se o povratku Nikole Kalinića.

"Sve su to spekulacije, prvo moram da sagledam globalnu sliku svega. Ko je pod ugovorom, ko nam odgovara, ko je projekat kluba... Nakon toga ćemo donositi odluke kakve igrače tražimo. Volim što sam se vratio, cilj je da se što više igrača uključi u rotaciju tokom utakmice. Uloge treba da se znaju, biće i nezadovoljnih, ali cilj je da budemo što bolji i da prikažemo borbeni duh", smatra Saša Obradović koji je na kraju konferencije za medije dobio i poklon od kluba u vidu dresa Zvezde sa brojem "100" pošto je kao košarkaš nastupio za klub 198 puta i tako ušao u "klub 100".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Nebojša Čović,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAŠA OBRADOVIĆ SE NE PLAŠI IZAZOVA: Zaslužio sam da budem trener Zvezde! (KURIR TV UŽIVO)

Izvor: Kurir, 10.Jun.2020

Crvena zvezda će od danas zvanično ima novog trenera - Sašu Obradovića!

Nastavak na Kurir...

Obradović: Deo sam ovog kluba, spreman sam da ispunim očekivanja

Izvor: RTS, 10.Jun.2020

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je na predstavljanju u Beogradu da mu je ukazana velika čast, da je svestan očekivanja navijača i da je spreman da ih ispuni. . Nekadašnji reprezentativac Saša...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.