Zvezda dobila derbi protiv Partizana za finale Kupa Koraća

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dobila derbi protiv Partizana za finale Kupa Koraća

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Partizan sa 76:67 i plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u niškom „Čairu“.

Zanimljivo, ’vječiti derbi’ u polufinalu Kupa završen je identičnim rezultatom kao prvi susret dva tima u ABA ligi krajem novembra.

’Crveno-bijeli’ su kontrolisali rezultat tokom većeg dijela utakmice i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će u nedjelju braniti ’Žućkovu levicu’, koju su osvajali u posljednje dvije godine.

Izabranici Dejana Radonjića će se u finalu, u nedjelju od 17 časova, boriti sa Mega Leksom, koji je ranije tokom dana pobijedio Vršac Svislajon sa 85:66, piše B92.

U drugom polufinalu, Zvezda je kontrolisala rezultat tokom većeg dijela utakmice, osim vođstva Partizana u prvim minutima utakmice. ’Vječiti’ rivali nisu briljirali, imali su mnogo grešaka i konfuznih napada, ali su ’crveno-bijeli’ bili bolji kada je bilo najvažnije.

Zvezda je u više navrata imala i dvocifrenu prednost, ali je Partizan uspijevao da se vrati. Međutim, svaki put bi prišao na tri ili četiri poena i stao, iako je imao priliku i za izjednačenje. ’Crveno-bijeli’ su, može se reći, bili bolje koncentrisani, o čemu najbolje govori podatak o samo jednom promašenom slobodnom bacanju, dok je šampion Srbije imao čak 14 promašaja sa penala.

Radonjićevi igrači su bili bolji u skoku, imali su osam više od ’crno-bijelih’, koji su imali i tri izgubljene lopte više.

Najbolji u timu Zvezde bio je Jaka Blažič sa 15 poena i šest skokova, Nikola Kalinić je dodao 11 poena, a Boban Marjanović deset, uz pet skokova.

U timu Partizana, Milan Mačvan je imao 20 poena i pet skokova, dok je Aleksandar Pavlović utakmicu završio sa 14 poena. Pavlović je, međutim, vrlo brzo dobio pet ličnih grešaka, pa su ’crno-bijeli’ bili lišeni njegove pomoći u samom finišu.

Duel ’vječitih’ u niškom „Čairu“ obilježila je i povreda Eda Murića, prilikom doskoka, ali za sada nije poznato koliko je ona ozbiljna.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Ovakvom igrom se ne dobijaju utakmice

Izvor: Blic, 22.Feb.2015

Trener Partizana Duško Vujošević nije bio zadovoljan prikazanom partijom u porazu od Crvene zvezde (76:67), u polufinalu Kupa Radivoja Koraća..."Više su prikazali i zasluženo idu u finale. Nije ispoštovan taktički plan utakmice, tako se ne dobija snažan protivnik. Kada smo mogli da preokrenemo,...

Nastavak na Blic...

Mega se ne plaši Zvezde!

Izvor: Sportske.net, 22.Feb.2015

Crvenoj zvezdi će se u finalu Kupa Koraća suprotstaviti Mega Leks, ekipa koja je bila bolja od Svislajon Vršca u polufinalu.

Nastavak na Sportske.net...

Zvezdi derbi i finale Kupa

Izvor: OkRadio.rs, 22.Feb.2015

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:67 i plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu“. Zanimljivo, "večiti derbi" u polufinalu Kupa završen je identičnim rezultatom kao prvi susret dva tima u ABA ligi krajem novembra. "Crveno-beli" su kontrolisali rezultat...

Nastavak na OkRadio.rs...

Het-trik Zvezde u Kupu Koraća

Izvor: B92, 22.Feb.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su Kup Radivoja Koraća trijumfom nad Mega Leksom sa 80:74 u niškom „Čairu“...’Crveno-beli’ su tako osvojili treću ’Žućkovu levicu’ zaredom, a osmi trofej u Kupu u istoriji, dok je Mega propustila šansu da osvoji prvi trofej...Junak trijumfa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.