Košarka

Zvezda dobila derbi protiv Partizana za finale Kupa Koraća

Zvezda dobila derbi protiv Partizana za finale Kupa Koraća
Zvezda dobila derbi protiv Partizana za finale Kupa Koraća

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Partizan sa 76:67 i plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u niškom „Čairu“.

Zanimljivo, ’vječiti derbi’ u polufinalu Kupa završen je identičnim rezultatom kao prvi susret dva tima u ABA ligi krajem novembra.

’Crveno-bijeli’ su kontrolisali rezultat tokom većeg dijela utakmice i tako će u nedjelju braniti ’Žućkovu levicu’, koju su osvajali u posljednje dvije godine.

Izabranici Dejana Radonjića će se u finalu, u nedjelju od 17 časova, boriti sa Mega Leksom, koji je ranije tokom dana pobijedio Vršac Svislajon sa 85:66, piše B92.

U drugom polufinalu, Zvezda je kontrolisala rezultat tokom većeg dijela utakmice, osim vođstva Partizana u prvim minutima utakmice. ’Vječiti’ rivali nisu briljirali, imali su mnogo grešaka i konfuznih napada, ali su ’crveno-bijeli’ bili bolji kada je bilo najvažnije.

Zvezda je u više navrata imala i dvocifrenu prednost, ali je Partizan uspijevao da se vrati. Međutim, svaki put bi prišao na tri ili četiri poena i stao, iako je imao priliku i za izjednačenje. ’Crveno-bijeli’ su, može se reći, bili bolje koncentrisani, o čemu najbolje govori podatak o samo jednom promašenom slobodnom bacanju, dok je šampion Srbije imao čak 14 promašaja sa penala.

Radonjićevi igrači su bili bolji u skoku, imali su osam više od ’crno-bijelih’, koji su imali i tri izgubljene lopte više.

Najbolji u timu Zvezde bio je Jaka Blažič sa 15 poena i šest skokova, Nikola Kalinić je dodao 11 poena, a Boban Marjanović deset, uz pet skokova.

U timu Partizana, Milan Mačvan je imao 20 poena i pet skokova, dok je Aleksandar Pavlović utakmicu završio sa 14 poena. Pavlović je, međutim, vrlo brzo dobio pet ličnih grešaka, pa su ’crno-bijeli’ bili lišeni njegove pomoći u samom finišu.

Duel ’vječitih’ u niškom „Čairu“ obilježila je i povreda Eda Murića, prilikom doskoka, ali za sada nije poznato koliko je ona ozbiljna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije