Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 19:57

Zvanično: Vojtman produžio ugovor na još dve godine, Strelnijeks otišao

Jedna promena i produžetak u CSKA

Dva ozvaničenja u CSKA iz Moskve. Johanes Vojtman je zvanično produžio ugovor na dve godine, dok je Janis Strelnijeks napustio redove Armejaca.

Nemac je odigrao 109 utakmica za CSKA i na 43 od njih je startovao. Prosečno je u sezoni 2020/2021 ubacivao 9,1 poen, a tome dodavao 5,4 skokova i dve asistencije. Šutirao je 63.7% za dva, 44.8% za tri i 81.2% sa linije za slobodna bacanja.

"Jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je da sam veoma srećan da smo odlučili da nastavimo saradnju. Ostaću u jednom od najboljih klubova Evrope i boriću se za titule. Osećam da imamo nezavršena posla", rekao je Vojtman.

Itudis se na to nadovezao sa rečima da ruski tim smatra da kod Vojtmana ima još dosta mesta za napredak.

Sa druge strane, Strelnijeksu je istakao ugovor pa je moskovski sastav odlučio da ne nastavi saradnju.

Letonac je stigao u CSKA na leto 2019. godine. Odigrao je u redovima Armejaca 70 utakmica, a prosečno je beležio 6,2 poena i tome dodavao 1,2 skok i dve asistencije.

"Hvala Janisu na doprinosu i profesionalizmu. Postao je Fajnal for igrač u CSKA, to je dostignuće. Osvojio je i VTB ligu i rusko prvenstvo. Želimo mu sve najbolje u budućnosti kao i njegovoj porodici", rekao je Itudis.

CSKA je ove sezone uspeo da se planira na Fajnal for u Kelnu, ali je moskovski sastav poražen u polufinalu protiv Anadolu Efesa koji se kasnije popeo na krov Evrope.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.