Zvanično - Srbin u konkurenciji za prestižnu nagradu! (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično - Srbin u konkurenciji za prestižnu nagradu! (video)

Srpski fudbaler nedavno se našao u izboru igrača za najbolji tim godine, sada se našao i na skraćenom spisku za jednu individualnu nagradu.

Nemanja Matić će po dobrom pamtiti 2017. godinu u to nema sumnje.

Sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu, ovog leta je pojačao Mančester Junajted, ugledni "Skaj Sports" je njegov prelazak u redove tima sa "Old Traforda" označio transferom leta, kako je srpski fudbaler zablistao u novom klubu.

I na reprezentativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << planu mu sve ide kako treba, jedan je od najzaslužnijih što se Srbija nalazi nadomak plasmana na Mundijal u Rusiji, a nalazi se i u užem izboru za dva FIFA priznanja.

Pisali smo već da se nalazi na skraćenom spisku za tim godine u izboru FIFA, a sada se njegovo ime pojavilo i na spisku za najlepši gol tekuće godine!

Matićevo ime pojavilo se na spisku od 10 najlepših golova 2017. godine u izboru FIFA, te bi srpski internacionalac mogao da ponese "Ferenc Puškaš" nagradu za najbolji gol.

U pitanju je čuveni gol protiv Totenhema, nakon kog su navijači Čelsija pri svakom kontaktu Matića sa loptom ustajali na noge u nadi da će ih Srbin iznenaditi još jednom "bombom". Čak su ga hukom i ohrabrivali da oproba svoju levicu.

Podsetimo se tog fantastičnog pogotka.



Matić se već jednom našao u izboru za prestižnu nagradu, kada je 2013. godine postigao gol u portuglaskom derbiju, dok je nosio dres Benfike. Tada je završio na drugom mestu, pretekao ga je Ibrahimović sa sada već čuvenim "makazama" protiv reprezentacije Engleske.



U nastavku pogledajte i čitav spisak kandidata za najlepši gol 2017. godine.

Shortlist for the Puskas Award for best goal. Not entirely sure how Matic got on there, lovely goal though it was pic.twitter.com/hq5kTxyMvB

— Tom Williams (@tomwfootball) 22. септембар 2017.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ovo su kandidati za najboljeg trenera i igrača godine u izboru FIFA! (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2017

FIFA će ove godine po drugi put dodeljivati "The Best" nagrade za najveća dostignuća u fudbalu...Prošle godine je FIFA po prvi put dodeljivala pomenute nagrade, a priznanje za najboljeg igrača sveta otišlo je u ruke Kristijana Ronalda...Portugalac je jednostavno imao sve, osvojio je Ligu Šampiona...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.