Zvanično - Prandeli je novi trener Valensije (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično - Prandeli je novi trener Valensije (video)

Danas je konačno potvrđeno ono što je najavljivano prethodnih nekoliko dana.

'Slepi miševi' su očajno otvorili sezonu, vezali četiri prvenstvena poraza na startu, a ceh je platio trener Pako Ajetaran, čovek koji je doveden za kormilo nakon odlaska Garija Nevila.

Ekipa se trgla pod Vorom, koji je vodio ekipu u prethodna dva kola, vezane su dve pobede, ali se znalo da je ovaj Španac bio samo privremeno rešenje.

Prva želja na 'Mestalji' bio je bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trener Viljareala Marselinjo, ali se birokratija isprečila u realizaciji tog plana.

Onda se uprava na čelu sa gazdom Piterom Limom okrenula Ćezareu Prandeliju i nekoliko dana kasnije bivši italijanski slektor je predstavljen kao novi trener ekipe.

Prandeliju je ovo prvi posao u Španiji, ali ne i prvi ino angažman pošto je jedno vreme vodio Galatasaraj. Tokom trenerske karijere radio je u mnogo klubova u domovini - u Atalanti, Lećeu, Veroni, Veneciji, Parmi, Romi i Fiorentini. Kruna njegvog rada bilo je mesto selektora Italije, a najveći uspeh koji je napravio vodeći 'Azure' bilo je finale Evropskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

50-godišnji stručnjak je danas sa Valensijom potpisao ugovor do 2018. godine, a još juče je u etar procurela njegova lista želja u januarskom prelaznom roku.

🎥 Gracias a ti Cesare. Las primeras palabras de Prandelli como técnico valencianista ¡Por muchos éxitos juntos míster! #BenvenutoCesare pic.twitter.com/it5LZoJEuJ

— Valencia CF (@valenciacf) October 1, 2016

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.