Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 01:16

Žuta podmornica kao Nojeva barka i majstorstvo Karlosa Bake (VIDEO)

Meč kasnio više od pola sata, Viljarealovi operativci za održavanje terena omogućili da se odigra

Nekih sat vremena po završetku svih mečeva Lige Evrope igranih u terminu od 21.00, svoj duel okončali su Viljareal i Makavbi iz Tel-Aviva. Nevreme i pljuskovi biblijskih razmera pomerili su početak duela, koji se verovatno nije ni odigrao da paklen posao nisu odradili Viljarealovi operativci zaduženi za održavanje terena i na taj način omogućili Karlosu Baki da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << raspuca na nekadašnjem El Madrigalu. Domaćin je rutinski slavio - 4:0, zadržavši maksimalan učinak posle tri runde u grupi I, u kojoj se pored večerašnjih rivala nalaze još Sivas i Karabag.

Villarreal's home match against Maccabi Tel Aviv has been postponed for 30 minutes due to torrential rain ????#UEL pic.twitter.com/Ycjsjb77RT

#UEL | Todos en pie... ¡¡¡Y a aplaudir ????????!!!

IMPRESIONANTE el esfuerzo que está realizando el personal de mantenimiento del Villarreal CF ????. pic.twitter.com/vq17RRyHY5

Upravo je večerašnji rival Žute podmornice bio jedina prava pretnja u borbi za čelnu poziciju u grupi, a izabranici Unaja Emerija nagovestili su da će se prošetati kroz prvu fazu Lige Evrope, odnosno da neće začuditi ako je budu okončali sa 15 ili više bodova. Domaćin je gospodario terenom nadigravši rivala u gotovo svim statističkim parametrima, a prvo ime susreta bio je 34-godišnji Karlos Baka.

Možda ove sezone ne blista u Primeri (pet utakmica bez gola), ali Kolumbijac na evropskoj pozornici puni dve najbitnije statističke kolone. Nekadašnji napadač Milana je u dva navrata pogađao glavom. U četvrtom minutu na asistenciju Danija Pareha iz kornera, a onda i u 52. minutu kada ga je sjajno proigrao Takefusa Kubo. Potez koji je prethodio golu delovao je poprilično nespretno, ali ispostavio se kao savršena egzekucija iskusnog golgetera. Ostatak meča Baka je iskoristio za prvu asistenciju u sezoni. Bez gledanja je petom ostavio loptu Aleksu Baeni, a tinejdžer postigao prvenac na evro sceni.

Estupinjan kao asistent i Nino kao strelac postarali su se da Makabi doživi i drugi potopa na istoku Španije. Uprkos katastrofi na stadionu Keramike, izraelski tim je i dalje u odličnoj poziciji da izbori evropsko proleće budući da ima tri boda više od Sivasa, a šest u odnosu na Karabag. Što se Viljareala tiče, nije postojala sumnja da će uspostaviti strahovladu u grupi I.

LIGA EVROPE, 3. KOLO

Grupa I

Viljareal - Makabi Tel-Aviv 4:0 (1:0)

/Baka 4, 52, Baena 71, Nino 81/

Sivaspor - Karabag 2:0 (1:0)

/Osmanpaša 11, Kajode 88/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.