Žreb bez Hulka  zbog trenera ili rasizma?

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb bez Hulka " zbog trenera ili rasizma?

Napadač Zenita Hulk neće učestvovati u žrebu za Svetsko prvenstvo 2018. godine, odlučili su organizatori, a zameniće ga Aleksej Smertin.

Takva odluka doneta je samo nekoliko dana pošto se Hulk požalio da je rasizam veoma izražen u ruskom fudbalu.

Svetska fudbalska federacija objavila je da se Hulk povukao sa žreba zbog obaveza u klubu, pošto Zenut u nedelju gostuje Uralu u okviru ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Premijer lige, dan posle žrebanja za kvalfikacije.

Međutim, samo nekoliko dana ranije, kada je objavljeno da će Hulk biti jedan od zvezda žreba, raspored nikome nije smetao. Organizacioni komitet Mundijala 2018. godine je u petak objavio da je odluka doneta iz sportskih razloga, zbog zahteva trenera Zenita Andrea Vilas-Boaša.

Nedavno smo saznali da je trener Zenita doneo odluku da na osnovu sportskih razloga povuče svog igrača iz žreba“, rekao je izvršni direktor Aleksej Sorokin, „Naglašavam da je takav slučaj jer Zenit u nedelju igra sa Uralom, a trener je odlučio da ceo tim putuje zajedno“.

Učešće u žrebu za sada su, između ostalih, potvrdili Ronaldo, Dijego Forlan, Fabio Kanavaro, Samjuel Eto i Oliver Birof, kao i kapiten mlade reprezentacije Srbije Predrag Rajković.

Rusija je, inače, prethodnih meseci i godina više puta bila na meti kritika zbog nemogućnosti da se izbori sa rasizmom u fudbalu.

Srećan sam. Počastvovan sam što ću učestvovati na ovoj ceremoniji koja će zvanično označiti početak puta ka Mundijalu. Adaptirao sam se na život u Rusiji i moja porodica voli Sankt Peterburg“, rekao je b pošto je objavljeno da će učestvovati u žrebu.

Samo nekoliko dana ranije, Hulk je pričao o rasizmu u Rusiji.

Rasizam se događa na gotovo svakoj utakmici u Rusiji, ali svet ne čuje ništa o tome jer pokušavaju da sakriju“, istakao je Hulk.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.