Loša komunikacija Rusije i FIFA

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša komunikacija Rusije i FIFA

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je da je korupcionaška kriza u Međunarodnoj fudblaskoj federaciji (FIFA) narušla komunikaciju sa tom organizacijom.

Posle hapšenja brojnih čelnika FIFA u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u istoriji te organizacije, njen predsednik Sep Blater podneo je ostavku i za sedam meseci napustiće svetsku kuću fudbala posle 18 godina na njenom čelu.

Mutko se sastao sa Blaterom u Sankt Peterburgu, gde će u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti obavljen žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. To je prvo Blaterovo putovanje u inostranstvo, od početka skandala u FIFA, krajem maja.

"Komunikacaja sa FIFA nije laka kao što je bila... Sada očekujemo promene u administraciji u februaru, a naša komunikacija je ponekad narušena", rekao je Mutko.

Izbori za novog predsednika FIFA biće održani 26. februara sledeće godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hulk propušta žreb u Sankt Peterburgu

Izvor: RTS, 24.Jul.2015

Brazilac Hulk, fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga, neće prisustvovati žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine zbog obaveza u svom klubu. . Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Brazilac Hulk neće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.