Znate li ko je najbolji asistent u Zvezdi? Šta bi tek bilo da je imao veću minutažu...

Izvor: Sportske.net, 17.Nov.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li ko je najbolji asistent u Zvezdi? Šta bi tek bilo da je imao veću minutažu...

U toku aktuelne prvenstvene pauze, Zvezda otkrila nekoliko zanimljivih podataka.

Mnogi su mislili da se prošla Zvezdina sezona teško može uskoro ponoviti, ali ekipa Vladana Milojevića uspela je da ove sezone još više oduševi svoje navijače i ostvari najbolji rezultat u Evropi još od Barija i 1991. godine.

Uz to, crveno-beli dominiraju i u Superligi, u 16 kola ostvarili su 15 pobeda i samo jedan remi protiv Partizana u Humskoj.

Iz meča u meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u prvi plan izbijaju drugi igrači, od Marina, preko Boaćija, Bena, Gobeljića, do Pavkova, što dovoljno govori u kvalitetnom izboru koji na raspolaganju ima trener Milojević.

A jedan od njegovih igrača koji je u jednom periodu bio malo i u drugom planu, holandski vezista Lorenco Ebisilio, posebno je izdvojen ovih dana na Zvezdinom sajtu, iz dva razloga.

Naime, upravo on je najbolji asistent u ekipi Crvene zvezde sa šest asistencija, jednom više od Marina i Simića, dok Ben i Degenek imaju po četiri.

Ebisilio je od ukupno 29 Zvezdinih utakmica ove sezone, nastupio u svega 19, s prosekom od 65 minuta na terenu po utakmici. Primera radi, Miloš Degenek je odigrao 26 mečeva, s prosekom od 88.7 minuta po meču.

Dakle, s obzirom na minutažu, Ebisilio je ostvario odličan učinak, a u prilog tome i podatak da je Holanđanin ujedno i igrač sa najvećim brojem udaraca ka golu od početka sezone - 44, sedam više od Bena, dok su Pavkov i Simić šutirali po 36 puta.

Za sada, Ebisilio je postigao samo jedan gol, i to u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to je ono što mu nedostaje da upotpuni odličan učinak.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.