Žigić: Uz dosta sreće na EURO 2012.

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigić: Uz dosta sreće na EURO 2012.


Reprezentativac Srbije i fudbaler engleskog Birmingema Nikola Žigić smatra da srpski nacionalni tim može da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2012, ali da će im za to biti potrebno i dosta sreće.
Srbija ima samo četiri boda iz četiri utakmice i nalazi se na pretposlednjem mestu C grupe kvalifikacija u kojoj vodi Italija sa 10 bodova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Biće jako teško da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, ali pokušaćemo, svakako. Znanje imamo, to tvrdim, a bilo bi dobro da imamo i malo sreće u predstojećim utakmicama – rekao je Žigić.
Prvu sledeću utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 25. marta protiv Severne Irske u Beogradu. Orlovi će taj i ostale mečeve u kvalifikacijam kod kuće igrati pred praznim tribinama kao deo kazne zbog divljanja huligana na utakmici protiv Italije u Đenovi prošle godine.
Posebno opterećuje činjenica da ćemo igrati bez navijača, našeg tradicionalnog 12. igraca. Nažalost, imam u karijeri i takvo iskustvo. U septembru 2006. dočekali smo Azerbejdžan na Marakani i pobedili, sećam se da sam bio strelac. Ključna stvar je da svi igrači koje izabere selektor budu zdravi i da mogu da se odazovu na početak priprema u martu. Zatim ćemo spremati taktiku – rekao je Žigić.
Žigić trenutno igra veoma dobro, a u poslednje tri utakmice postigao je tri pogotka.
Uvek igram ono što se od mene traži i trudim se da to bude najbolje što mogu u tom trenutku. Tako je bilo i dok nije bilo golova, tako je i sada... U Engleskoj se igra totalno drugačije, fizička priprema je posebno važna, igra se direktan fudbal. Cilj je sto pre doći do gola. A u Španiji se više pažnje poklanja tehnici i taktici – rekao je bivši napadač Crvene zvezde, Santandera i Valensije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žigić: Uz pomoć sreće na Euro

Izvor: Mondo, 14.Feb.2011

Napadač Birmingema i Srbije smatra da "orlovi" mogu na Evropsko prvenstvo, ali da će do tog cilja biti jako teško stići.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.