Zaboravite LŠ, LE, lige petice – utakmica sezona u trećoj ligi

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 10:47

Zaboravite LŠ, LE, lige "petice" – utakmica sezona u trećoj ligi

Neverovatna utakmica odigrana je u Engleskoj u polufinalu plej-ofa za plasman u Čempionšip iz Lige 1.

Šefild Venzdej izgubio je prvu utakmicu od Piterboroa u gostima 4:0, da bi u epskom preokretu, najvećem u istoriji engleskog fudbala, dobio revanš 5:1, nakon produžetka, a onda boljim izvođenjem penala izborio majstoricu na Vembliju.

Tamo će igrati protiv boljeg iz duela između Barnslija i nekadašnjeg premijerligaša Boltona.

Niko Šefildu nije davao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikakve izglede u ovoj utakmici, ali krcati Hilsboro je verovao i domaćini su od prvog minuta navalili prema golu Piterboroa.

Već u devetom minutu izborili su penal koji je Smit pretvorio u vođstvo, a kad je Gregori u 25. minutu skrenuo loptu u prazan gol za 2:0, Hilsboro je počeo da veruje.

U retko viđenoj opsadi nečijeg gola, Venzdej je redao napad za napadom, gosti su se grčevito branili i nekako su se dovukli do poluvremena.

Imali su i jednu odličnu šansu u 33. minutu kad je Mejson-Klarku golman odbranio opasan udarac, a u nastavku se nastavio juriš domaćina.

Piterboro u drugom poluvremenu nije imao nijedan udarac na gol, a Vil Noris ispred svog gola je činio čuda.

"Skidao" je šansu za šansom, da bi Džejms u 71. minutu pogodio za 3:0 i priredio teren za infarkt završnicu.

Glavni sudija pokazao je šest minuta nadoknade, ali je zbog zadržavanja vremena pustio da se igra osam.

I kad su domaćini već skoro odustali, pustio im je još jedan napad u 98. minutu, u kojem je Flint centaršut na drugoj stativi spustio u peterac, a tamo Palmer u padu ugurao loptu u gol za nestvarnih 4:0 i potpuni haos na tribinama.

Šokirani igrači Piterboroa popadali su po travnjaku od muke i delovalo je kao da će ih domaćini pregaziti u produžetku.

Zaista, dali su im i peti gol, ali u svoju mrežu, i to strelac drugog gola Li Gregori, koji je kod jednog prekida lepo glavom skrenuo loptu u vlastiti gol za 4:1.

Napadi Šefilda nisu posustajali, a retko viđena upornost isplatila im se u 112. minutu kad je Paterson pogodio za 5:1 i odveo utakmicu u penale.

Igrači Šefilda pogodili su svih pet penala, a tragičar za goste bio je Batler, kojem je Douson u drugoj seriji pročitao udarac.

Tako će Šefild Venzdej u velikom finalu na Vembliju dobiti priliku da se vrati u Čempionšip nakon dve godine igranja u trećoj ligi.

Ovaj klub četiri puta je bio prvak Engleske, a poslednji put je u Premijer ligi igrao od 1992. do 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.