ZVEZDINA NOĆNA MORA DOBILA OTKAZ: Eliminisao Zvezdu iz LŠ, a presudilo mu je ovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 13:55

ZVEZDINA NOĆNA MORA DOBILA OTKAZ: Eliminisao Zvezdu iz LŠ, a presudilo mu je ovo!

Stiglo i zvanično saopštenje kluba...

Rafael Viki, trener koji je nadigrao Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, dobio je otkaz u Jang Bojsu posle tri poraza u samo nedelju dana.

Jang Bojs je izgubio od Serveta (0:1), ispao iz Kupa Švajcarske od Siona (2:1) i u derbiju od Ciriha (1:0), posle čega je ugrozio titulu u prvenstvu gde su svi videli da će se trkati sam sa sobom.

Na sve to je eliminisan od lisabonskog Sportinga u šesnaestini Lige Evrope (3:1, 1:1), >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa je ceh platio Viki.

– Boli nas rastanak sa Vikijem. Ipak, posle pažnjivog razmatranja došli smo do zaključka da smo u ćorsokaku i da je timu potrebna sveža energija da se vrati uspesima – rekao je funkcioner kluba Kristof Spiher.

Die Young Boys und ihr Cheftrainer Raphael Wicky gehen ab sofort getrennte Wege: Der 46-jährige Walliser ist am Montagvormittag von seinem Amt freigestellt worden. Interimistisch wird die Mannschaft bis zum Saisonende von U21-Trainer Joël Magnin geführt.

👉… pic.twitter.com/1jfrLVJ5cU

— BSC YOUNG BOYS (@BSC_YB) March 4, 2024

Viki se u saopštenju javnosti zahvalio klubu na šansi i poručio da nikada neće zaboraviti emocije koje je doživeo u Bernu. Na tom mestu se zadržao dve godine, a prethodno je radio u Bazelu, Čikago Fajeru i kao selektor kadetske selekcije SAD.

Umesto njega do kraja sezone na klupu je imenovan trener mladog tima Žoel Manjin. Jako dobro poznaje "žuto-crne" jer je bio na različitim pozicijama od 2007. do 2019. godine, a onda posle izleta u Ksamaks se vratio 2022.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.