ZVANIČNO: Drugi najplaćeniji fudbaler planete, Dortmund objavio sve cifre

Izvor: MozzartSport.com, 25.Avg.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: Drugi najplaćeniji fudbaler planete, Dortmund objavio sve cifre

Pala još jedna devetocifrena suma

Jedan je potpisan, ostao je još jedan! Barselona u svojim redovima ima drugog najplaćenijeg fudbalera planete! Ako je prethodnih dana bilo i najmanje sumnje da bi transfer mogao da propadne, sada više nema - Usman Dembele stigao je na Kamp Nou!

I to je izazvalo radost na sve četiri strane - u Barseloni, Dortmundu, Renu i kod samog Usmana! Barselona je konačno dobila zamenu za Nejmara, Dortmund je katalonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikana „izmuzao“ do poslednje pare, a Ren će iz cele priče dobiti vrtoglavu sumu novca samo na konto dogovorenog procenta.

Eksplodirao je još jedan devetocifreni transfer! Paralelno pošto je Barselona objavila da je posao zvanično gotov, Dortmund je javno izneo sve cifre kompletnog transfera. Fiksni deo, odnosno obeštećenje, iznosi 105.000.000 evra! To znači da se plasirao na drugo mesto najskuplje plaćenih igrača svih vremena zajedno sa Polom Pogbom.

Plus, na sve to dogovoren je i bonus od još 42.000.000 evra, odnosno 40 odsto od ukupnog transfera, što će se odnositi na sve klupska i individualna dostignuća u narednom periodu.

Na kraju, Ren je takođe pakleno profitirao, pošto je zaradio tačno 25 odsto od fiksnog dela, odnosno obeštećenja. A to je, prevedeno u novčanice, 26.250.000 evra! Apsolutno neverovatno.

Dembele je konačno isterao svoje, pošto od prvog dana kada je bilo jano da ga Barselona ozbiljno želi - glavom više nije bio u Dortmundu. Pobegao je iz kluba, nije više hteo da trenira, niti da bude u timu. Postavio je, praktično, ultimatum Dortmundu i terao je svoje sve dok transfer nije završen.

Sada je ostalo da Barselona završi još jedan stravičan posao do kraja leta - Filipea Kutinja. A, za taj pohod biće potrebno minimum onog što je Barsa dala za Dembelea.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.