ZVANIČNO: ABA liga smanjila broj klubova!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: ABA liga smanjila broj klubova!

Skupština regionalnog košarkaškog takmičenja ABA lige zasedala je u utorak i donela niz odluka od kojih je najbitnija ona koja se odnosi na broj kubova učesnika u narednoj takmičarskoj sezoni.

Vođstvo ABA lige usvojilo je predlog da u sezoni 2017/2018, umesto dosadašnjih 14, bude 12 klubova.

Poznato je da će Srbija i Hrvatska imati po tri učesnika, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija po jedan, dok će preostala dva mesta popuniti države čiji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << klubovi u prethodnoj sezoni imali najveće koeficijente, a to su Srbija i Crna Gora.

- U cilju daljeg jačanja kvaliteta takmičenja, ali i zbog delikatnosti oko kalendara, većinskim brojem glasova Skupština ABA lige odlučila je da u sezoni 2017/18. učestvuje 12 klubova. Analizirajući aktuelnu situaciju u Evropi i regionu, kao i poziciju da i dalje ne postoji priznanje nacionalnih saveza, a sa ciljem da zaštitili interes osnivača ABA lige, pravo igranja imaće klubovi koji su učestvovali u sezoni 2016/17, pri čemu prioritet imaju klubovi osnivači ABA lige (iz sezone 2015/16), poštujući podelu prema državama -  navodi se u saopštenju.

Konkretno, poznato je osam sigurnih učesnika ABA lige za narednu takmičarsku kampanju, a to su: Cedevita, Zadar, Cibona, Olimpija, Igokea, Budućnost, MZT Skoplje i Mornar, dok će iz Srbije to biti četiri najbolje plasirana kluba iz KLS-a.

Takođe, na Skupštini je odlučeno da se pokrene "Superkup" koji će se igrati u Baru "sa željom da on postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe".

Skupština Jadransje lige zaključila je i da je prethodna sezona bila "izuzetno uspešna", kao i da se učvrstila kao "pokretač razvoja košarke u regionu", kao i da to potvrđuju finansijski, sportski i marketinški izveštaji za sezonu 2016/17.

- U prilog tome takođe govori zadovoljstvo gledalaca, kao i veliki rast poseta na zvaničnom sajtu, aplikacijama i svim društvenim mrežama. ABA liga je po svim osnovama napravila korak napred, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrst temelj za dalji razvoj.

Skupština je saopštila i da je ostvarila finansijsku dobit koja će biti ravnomerno podeljena na klubove učesnike.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.