ZOI: Valijeva nastavlja takmičenje; Ignjatović startuje sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 09:24

ZOI: Valijeva nastavlja takmičenje; Ignjatović startuje sutra

Ruskoj klizačici Kamili Valijevoj dozvoljeno je da nastavi da se takmiči u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju na Olimpijskim igrama u Pekingu, odlučio je danas Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

SAS je saopštio da je potvrdio odluku ruske antidoping agencije da ukine suspenziju Valijevoj, koja je bila suspendovana jer je bila pozitivan na antidoping testu urađenom 25. decembra prošle godine, prenele su agencije.

Ruska antidoping agencija joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ukinula suspenziju, ali su Međunarodni olimpijski komitet (MOK), Svetska antidoping agencija (VADA) i Međunarodna klizačka unija (ISU) uložili žalbu na tu odluku i zatražili da slučaj ode na Sud za sportsku arbitražu (CAS).

U saopštenju CAS-a je navedeno da je zahtev MOK, VADA i ISU odbijen.

Valijeva sutra nastupa u pojedinačnoj konkurenciji.

Bez ceremonije dodele medalja za Valijevu

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je danas da će poštovati odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani da dozvoli ruskoj klizačici Kamili Valijevoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama u Pekingu, ali da neće biti ceremonije medalja dok se "njen slučaj ne okonča".

Kako se navodi, ako mlada Ruskinja osvoji medalju neće biti ceremonije, a takođe i dalje neće biti održana ceremonija u timskoj konkurenckiji, gde je Rusija sa Valijevom u timu osvojila zlato, nakon čega je ustanovljeno da je koristila lek "Trimetazdin" i prekršila anti-doping pravila.

Takođe, od Međunarodne klizačke unije zatraženo je da 25 takmičarki učestvuje u slobodnom programu 17. februrara, ukoliko 15-godišnja Ruskinja bude medu 24 najbolje posle kratkog programa.

Ignjatović sutra startuje na ZOI: Fokus je na kombinaciji

Srpska skijašica Nevena Ignjatović sutra će startovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, na trci spusta, koja će joj biti priprema za glavni cilj - nastup u alpskoj kombinaciji.

Ignjatović je posle današnjeg poslednjeg treninga izjavila da je u principu zadovoljna, imajući u vidu da je tek izašla iz povrede, ali da je očekivala malo bolji rezultat.

"Ovo je moj četvrti dan na skijama i ovde i generalno od povrede koja me je zadesila. U principu sam zadovoljna, mada sam očekivala i malo bolji nastup. Dala sam sve od sebe u smislu pristupa ovoj stazi. Palo je dosta snega prethodnog dana, tako da je staza lakša u odnosu na to kakva je bila na prvom zvaničnom treningu. Uživala sam, imam još dosta prostora za napredak. Sutra me očekuje trka spusta, mada želim da ponovim da je moj fokus na alpskoj kombinaciji. Nadam se da ću maksimalno savladati stazu do mog nastupa u ovoj disciplini", izjavila je Ignjatović, a preneo sajt OKS.

Ženski spust na programu je sutra od četiri ujutro po srpskom vremenu, a Ignjatovićeva startuje 34. od ukupno 36 prijavljenih takimičarki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLOBODNA KAO PTICA: Sud doneo odluku - Ruskinja može da se takmiči!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022

Saga je gotova...Kamili Valijevoj je dozvoljeno je da nastavi da se takmiči u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. To je odluka koju je doneo Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani...CAS je saopštio da je potvrdio odluku ruske antidoping agencije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bez ceremonije ukoliko Valijeva osvoji medalju u umetničkom klizanju

Izvor: Danas, 14.Feb.2022

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da neće biti dodele medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, ukoliko do pobedničkog podijuma dođe ruska umetnička klizačica Kamila Valijeva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.