Valijeva će svedočiti na saslušanju o dopingu

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 15:58

Valijeva će svedočiti na saslušanju o dopingu

Ruska klizačica Kamila Valijeva svedočiće u nedelju putem video poziva na saslušanju.

Posle toga će biti poznato da li 15-godišnjakinja može da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je da će se Valijeva obratiti tročlanom veću na sednici zatvorenoj za javnost u konferencijskoj sali hotela u Pekingu.

Advokati i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici obe strane povezaće se iz Pekinga i Švajcarske.

CAS će u ponedeljak doneti odluku, dan pre početka takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju, gde je 15-godišnja Ruskinja veliki favorit za zlato.

Valijeva ;je bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin, na testiranju obavljenom 25. decembra na ruskom državnom prvenstvu.

Ona je 7. februara osvojila zlatnu medalju u ekipnom takmičenju u Pekingu, a nedugo posle tog takmičenja i nekoliko sati pre dodele medalja, laboratorija u Stokholmu objavila je da je Valijeva bila pozitivna na trimetanzin, koji je na spisku zabranjenih supstanci od 2014.

Ceremonija dodele medalja je odložena.

Ruska antidoping agencija privremeno je suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu čime joj je omogućeno da nastavi da se takmiči u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak odluka o Valijevoj

Izvor: Danas, 13.Feb.2022

Posle svedočenja ruske klizačice, Sud za sportsku arbitražu doneće odluku o njenoj sudbini na Zimskim olimpijskim igrama.

Nastavak na Danas...

Doneta odluka o suspendovanoj Ruskinji – ništa od dopinga

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 08:59

Ruskinji Kamili Valijevoj dozvoljeno je da nastavi da se takmiči u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu...To je odluka koju je doneo Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani...CAS je saopštio da je potvrdio odluku ruske antidoping agencije da ukine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.