U ponedeljak odluka o Valijevoj 1EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Posle svedočenja ruske klizačice, Sud za sportsku arbitražu doneće odluku o njenoj sudbini na Zimskim olimpijskim igrama.

Kamila Valijeva uredno trenira posle učestvovanja u osvajanja (još nedodeljene) zlatne medalje u ekipnom nadmetanju, ali to ne znači da će u utorak nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji.

Sve zavisi od procene i odluke Suda za sportsku arbitražu (CAS) dan ranije, a tiče se njenog pozitivnog rezultata na zabranjenu supstancu trimetanzin, tokom doping kontrole obavljene 25. decembra na državnom prvenstvu Rusije.

Nacionalna antidoping agencija privremeno je suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu, čime joj je omogućeno da se pojavi na najvećem sportskom događaju.

Zbog toga će 15-godišnja izvođačica istorijskog četvorostrukog okreta, u konkurenciji dama na Igrama, putem video poziva odgovarati na pitanja tročlanog veća iz Lozane, na sednici zatvorenoj za javnost u konferencijskoj sali hotela u Pekingu.

Advokati i zvaničnici obe strane povezaće se iz Kine i Švajcarske, posle čega će se tokom ponedeljka saznati ima li Valijeva pravo da se i dalje takmiči na ZOI.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari