ŽESTOK OTPOR BERDIHA Novak u dva taj-brejka došao do polufinala!

Izvor: Blic, 06.Nov.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOK OTPOR BERDIHA Novak u dva taj-brejka došao do polufinala!

Novak Đoković pobedio je Tomaša Berdiha sa 7:6 (7:3), 7:6 (10:8) za plasman u polufinale Pariza.

Između dvojice tenisera nije bilo nepoznanica pred duel, sastali su se već 21 put i Novak je 19 puta bio bolji, a Čeh mu je bio velika prepreka na putu do završnice turnira. Za finale će igrati protiv boljeg iz meča Stan Vavrinka - Rafael Nadal.

Sa druge strane kostura >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takmičenja, polufinalni duel su zakazali Endi Marej i David Ferer.

U uvodna dva gema prikazana je velika sigurnost pri servisu, dok je u trećem Novak imao jednu priliku za brejk, koju je anulirao peti teniser sveta. Pri novom servisu, bio je Novak efikasan, jer je posle 40:0 izgubio tek poen pred izjednačenje na 2:2.

Ritam je bio sličan do 4:4, s tim da je Novak ostavio jednom protivnika na "nuli", ali izostala je bilo kakva mogućnost da se oduzme servis Čehu. Sve je vodilo ka taj-brejku, u kom je posle 6:2 "broj 1" iskoristio drugu set loptu za vođstvo.

Nije bio ritern Đokovića na ustaljenom nivou, potpuna sigurnost pri servisu obeležila je drugi set, ali i nervoza najboljeg tenisera sveta, koji je ipak prevazišao krize u novom taj-brejku.

Dve set lopte imao je Berdih, pri 5:6 i 6:7, ali je Novak iz druge meč lopte okončao borbu dugu dva sata i 10 minuta. Tokom meča imao je i problem sa povredom kolena koje je prokrvarilo zbog jednog proklizavanja, ali je i to "broj 1" u šampionskom stilu prevazišao.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Pariz,   Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOLE CARE: Đoković savladao Berdiha uz puno muka (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2015, 00:33

Đoković će u finalu igrati protiv pobednika meča Stan Vavrinka - Rafael Nadal...Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je savladao Tomaša Berdiha sa 7:6 (3), 7:6 (8)...Have you ever seen a ball replayed for this reason before? https://t.co/kRsZ9udpkC...

Nastavak na NaDlanu.com...

Novakova "Makarena" u Parizu

Izvor: Mondo, 07.Nov.2015

Pored toga što je jedan od najboljih tenisera ikada, Novak Đoković poznat je i kao odličan zabavljač. Svoj šou imao je i u Parizu, posle plasman u polufinale tamošnjeg Masters turnira.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.