Vujošević: Žao mi je što se neka moja istupanja o Zvezdi pogrešno tumače

Izvor: Sportal.rs, 01.Mar.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Žao mi je što se neka moja istupanja o Zvezdi pogrešno tumače

Košarkaši Partizana NIS ostvarili su značajnu pobedu u ABA ligi, desetu u nizu i to protiv najvećeg rivala Crvene zvezde Telekom. Nakon meča u "Pioniru", trener crno-belih Duško Vujošević bio je zadovoljan.

- Veoma sam zadovoljan ovom pobedom, što možda i ne treba da se kaže, nego se podrazumeva. Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti pre ove utakmice. Igrači Partizana su demonstrirali svoj kvalitet, pokazali svoju želju, dobili velikog protivnika u utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u kojoj je protivnik bio favorit - rekao je Vujošević, prenosi Beta.

- Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizilazila i opasnost. Hvala igračima pre svega i navijačima - kazao je Vujošević čija će ekipa će u narednom kolu igrati protiv Mege, a potom i Zadra i  Budućnosti.

- Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi. Pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način - zapitao se strateg Partizana i dodao da je Zvezda "napravila rezultate za svaku pohvalu", u Jadranskoj ligi i Top16 fazi Evrolige.

- To se s pravom komentariše da je veliki uspeh, objektivno. Meni je žao što nije tako i za nas u toj fazi takmičenja bilo. Osvojili su i kup. Zvezda je tim koji pošteno radi svoj posao i vredi onoliko para koliko dobije. Takođe pošteno zarađuje taj novac. Žao mi je što se neka moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi koji igraju i protiv navijača Crvene zvezde. To nema veze sa onime što ja pričam. Suština je i da je Partizan veliki klub i da ima velike rezultate i da su Partizan i Zvezda deo tradicije i simboli Beograda i da bi moralo o njima podjednako da se vodi računa - objasnio je Vujošević, dok je košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović čestitao je Zvezdi na "dobro odigranoj utakmici".

- Imali smo mnogo vremena da se pripremimo i uradili smo skoro sve. U trećoj četvrtini smo bili svesni da su oni jedna od najboljih ekipa u Jadranskoj ligi, stisnuli smo još više u odbrani i još bolje odigrali. Za nas je bila teža utakmica. Oni su prvi pa su prvi, a mi se borimo za što bolju poziciju. Samim tim, morali smo da imamo veći motiv - rekao je Pavlović.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.