Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2020, 12:47

Vučica u lovu na prvu pobedu

Posle ispuštene pobede protiv Juventusa na Olimpiku prošle nedelje, Roma juri tri boda u Udinama. Sasuolo bi mogao da prenoći na čelu Serije A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Danas su na programu samo dve utakmice Serije A pošto je meč Torino - Đenova odložen zbog velikog broja igrača Grifonea pozitivnih na Kovid-19. U Udinama Roma će pokušati da odnese prvu pobedu u novoj sezoni i uknjiži tri boda posle vrlo ohrabrujuće predstave protiv Juventusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Na drugoj strani, Sasuolo bi da provede noć između subote i nedelje na čelu tabele Serije A u čast bivšeg patrona Đorđa Skvinija, od čijeg je odlaska prošlo tačno godinu dana.

UDINEZE - ROMA

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Udineze je veoma loše počeo sezonu. Izgubio je posle šest godina od Verone, a doživeo je i poraz od nejake Specije na svom terenu 2:0. U prvih 180 minuta sezone tim iz Friulija je pokazao sve slabosti iz prethodnog prvenstva, a posebno neefikasnost: još uvek nisu postigli gol.

Delimično opravdanje za trenera Gotija je odsustvo nekoliko važnih igrača koji su bili stubovi igre tokom prethodnog perioda. I protiv Rome kormilar Udinezea neće moći da računa na Volasa, Strigera Larsena, Mandragoru, Jajala i Nujtinka. Dobra vest je da se u Udine vratio Roberto Pereira posle avantura u Juventusu i Votfordu i biće veliko pojačanje u veznoj liniji.

Inače, Udineze je do pre dve godine bio redovna mušterija Rome, nanizali su deset uzastopnih poraza. U poslednja dva šampionata tim iz Friulija se trgao i uspeo je da na četiri odmeravanja snaga dva puta izađe kao pobednik.

Šef stručnog štaba Goti ima samo dve nedoumice oko sastava. Prva je klasična, da li da pošalje u vatru Nestorovskog ili bivšeg igrača Rome Okaku i na sredini terena gde za jedno mesto konkurišu povratnik Pereira i Kulibali.

UDINESE 3-5-2: Muso; Bekao, De Majo, Samir; Ter Avest, De Paul, Arslan, Pereira (Kulibali), Auvejan; Lazanja, Nestorovski (Okaka).

Roma devet godina nije ostala bez pobede u prva tri kola. Poslednji put kada su Đalorosi startovali šepajući u prvenstvu bilo je u sezoni 2011/2012, na klupi je bio Luis Enrike, na startu svoje trenerske karijere. Na papiru, Vučica ne bi trebalo da ima previše problema, imajući u vidu desetkovani tim Udinezea i uspon forme rimskog tima pokazan protiv Juventusa prošlog vikenda.

U tom kontestu, Paulo Fonseka je orijentisan da potvrdi startnih 11 koji smo videli protiv Bjankonera. U iščekivanju Smolinga, trojica mladih defanzivaca nemaju alternative, dok će Pau Lopez još jednom gledati s klupe iskusnog Mirantea na golu Rome. Takođe, portugalski stručnjak je odgovori britko menadžeru Dijavare koji se žalio zbog izostavljanja reprezentativca Gvineje, i teško je poverovati da ćemo bivšeg vezistu Napolija videti na Dačija Areni od prvog minuta.

Borha Majoral je doputovao danas u Udine sa ostatkom tima, ali neće biti u protokolu utakmice. Dojučerašnji igrač Real Madrida će morati da sačeka da prođe pauza u prvenstvu da bi debitovao u dresu Rome. Majoral je peti Španac u redovima Rome pored Pau Lopeza, Karlesa Pereza, Viljara i Pedra. Takvu koncentraciju igrača iz jedne zemlje u Trigoriji su imali samo Brazilci i Argentinci.

I kad već govorimo o Špancima jedino iznenađenje u startnoj postavi Rome bi mogao da bude Karles Perez umesto Mhitarjana, dok je Santon u odsustvu povređenog Karsdorpa prvi izbor Fonseke za desnog spoljnog veznog igrača.

Veliki problem Rome je postizanje golova. Đalorosi stvaraju relativno veliki broj šansi, ali imaju vrlo nizak procenat realizacije. Osim Džeka, Fonseka nema na raspolaganju nijednog fudbalera koji je sposoban da postigne više od 10 golova u sezoni. Zato je od fundamentalnog značaja za Romu da kapiten proradi već večeras protiv Udinezea, kao i da Mhitarjan i Pedro, kako se to u žargonu kaže, vide više i bolje protivnički gol.

ROMA 3-4-2-1: Mirante; Mančini, Ibanjez, Kumbula; Santon, Pelegrini, Veretu, Spinacola; Mhitarjan, Pedro; Džeko

SASUOLO - KROTONE

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sasuolo u velikom zaletu dočekuje Krotone. U emilijanskoj varoši svi očekuju da De Zerbijev tim, u nedelji kad se navršava godišnjica od smrti Đorđa Skvincija, odigra za svog bivšeg patrona i kreatora fudbalskog čuda iz Sasuola i pokloni svojim navijačima zadovoljstvo da barem jednu noć gledaju svoj tim na čelu tabele Serije A. Ako osvoji tri boda, Sasuolo će izbiti na kvotu sedam bodova, ispred timova koji su startovali u novom prvenstvu sa dve pobede.

Ekipa našeg Filipa Đuričića je počela dobro šampionat. Istina propustili su sijaset prilika da pobede Kaljari na premijernoj utakmici na Mapeiju, ali su već protiv Specije pronašli golgetersku liniju. Ne treba zaboraviti da su uz četiri postigli još tri gola koja ne bi bila poništena da nije bilo VAR-a.

Konzervativna politika kluba tokom prelaznog roka je po svoj prilici bila ispravna. Sada već možemo da kažemo da su sačuvani svi najbolji fudbaleri, od Ćića Kaputa do Lokatelija i Berardija, tako da se izostanak pojačanja neće negativno odraziti. Štaviše, tim izgleda još kompaktnije i uigranije nego ranije.

Protiv Krotonea De Zerbi ima nameru da potvrdi isti tim koji je igrao u Ćezeni protiv Spacije jedino bi Muldur mogao da zameni Toljana na poziciji desnog beka. Podsetimo Sasuolo ne može da računa na povređene igrače Bogu, Rožeira, Roamnju, Marlona i Manjanelija.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji; Muldur, Kirikeš, Ferari, Kirjakopulos; Obijang, Lokateli; Berardi, Đuričić, Defrel; Kaputo.

Krotone koji smo videli protiv Đenove i Milana je osuđen na ekspresni povratak u Seriju B. Vlasnici kalabrijskog kluba pokušavaju da dovedu par pojačanja u poslednjim danima prelaznog roka s kojima bi trener Stropa mogao da održava bar neko vreme nadu u opstanak u Seriji A. Dolazak Petričonea je potez u tom smeru i bivši igrač Lećea, koji je prošle godine odigrao više od 30 utakmica u Seriji A, bi mogao da debituje već ovog podneva u Ređo Emiliji.

Kao i Sasuolo i Krotone ima nekoliko fudbalera van stroja. Evans je suspendovan zbog kartona a odsutni će biti zbog povreda Kuomo, Rivijer, Benali, Giljoti i Eduardo.

Stropa ima jednu veliku dilemu u špicu napada: da li da pruži još jednom poverenje Simiju koji je u prošloj sezoni svojim golovima doveo Krotone do Serije A ili da poveri ključeve napada mladom Rumunu Dragušu. Naš Golemić koji je bio najmanje loš u odbrani Krotonea protiv Milana će igrati od prvog minuta i danas dok će Vulić čekati šansu na klupi.

KROTONE 3-5-2: Kordaz; Magaljan, Marone, Golemić; Fereira, Molina, Čigarini, Petričone, Reca; Draguš, Mesijas.

SERIJA A – 3. KOLO

Petak

Fjorentina - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Vlahović 73 - Kvaljarela 42pen, Vere 83/

Subota

15.00: (1,47) Sasuolo (4,40) Krotone (6,75)

20.45: (4,20) Udineze (3,50) Roma (1,88)

Nedelja

12.30: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

15.00: (3,00) Benevento (3,40) Bolonja (2,35)

15.00: (3,15) Lacio (3,45) Inter (2,25)

15.00: (2,80) Parma (3,10) Verona (2,65)

15.00: (1,30) Milan (5,50) Specija (10,0)

20.45: (2,00) Juventus (3,45) Napoli (3,80)

Odloženo: Đenova - Torino

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.