Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 12:34

Vraćaju se Ramos i Karvahal, Real na dve pobede do krune

Kraljevići već 450 minuta bez primljenog gola u Primeri. Ukoliko slave u Granadi, u četvrtak u Madridu četa Zinedina Zidana može do svrgne Barselonu sa španskog trona

Barselona je slavila u subotu minimalno u Valjadolidu, ali do kraja Primere pita se Real. Madriđanima su potrebne dve pobede u naredne tri meča da i matematički slave titulu, posle dve sezone pauze.

Ako osvoji tri boda večeras (22.00) u Granadi, Real bi do krune mogao da dođe u četvrtak kada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na stadionu Alfredo di Stefano dočekuje Viljareal. Nije to onaj Ronaldov Real koji igra na gol više. Sada su to novi, mlađi Zidanovi Kraljevići sa granitnom odbranom. Mreža belgijskog golmana Tiba Kurtoe nije se tresla već pet utakmica, odnosno 450 minuta.

Često jedan pogodak odluči pobednika. Najskuplje zvezde Geret Bejl, Hames Rodrigez, pa i i naš Luka Jović sede na klupi ili na tribinama. Najveće pojačanje proteklog leta Eden Azar se muči sa povredama, pa igra dozirano u finišu sezone. I za duel u Granadi Belgijanac je najavljen kao rezerva. Postigao je samo jedan gol, a prošle sezone je postigao 21 u Čelsiju i stigao u Real za čak 100.000.000 evra. Loša forma i česte povrede su ga izbacile iz ritma.

Ako zatreba Realu tu je i čudesni VAR i nepogrešivi egzekutor najstrožih kazni, kapiten Serhio Ramos. Kapiten Reala se vraća u tim pošto je zbog suspenzije propustio duel sa Alavesom u prošlom kolu. Iskusni as je u poslednje vreme ključni igrač tima. Postigao je već 10 golova ove sezone. Ramos bi bio najbolji strelac čak devet ekipa u eliti, a igra na poziciji štopera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Belgijanac na golu Tibo Kurtoa je primio samo 21 gol u šampionatu i sigurno ga čeka trofej Zamora za najboljeg golmana u Španiji. Real nije imao čuvara mreže sa ovim laskavom nagradom još od 2008. godine kada je to uspelo Ikeru Kasiljasu.

Zidan neće moći da računa i našeg Luku Jovića koji je u izolaciji i mora da čeka novo testiranje na virus korona, a u timu nema ni povređenog Marijana Dijaza. U napadu će da bude Karim Benzema, a sa krila će mu pomagati Brazilac Vinisijus i Asensio. U sredini je granitni trio iskusnih asova, Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro. Takođe, u timu će opet biti i pouzdani defanzivac Karvahal. I on nije igrao u Madridu protiv tima iz Vitorije zbog žutih kartona.

Granada je imala odličnu sezonu, često je uspevala da iznenadi favorite (pobedila Barselonu sa 2:0 na svom terenu). Ekipa iz Andaluzije se i dalje bori za mesto u Ligi Evrope. U prvom delu sezone Real je slavio sa 4:2 na Santijago Bernabeu. Madriđani imaju devet vezanih pobeda protiv Granade u eliti. Od 13 utakmica u ovoj deceniji, Real je pobedio na čak 12, a Granada je dobila Kraljeviće 2. februara 2013. godine. Real je Granadi dao 13 pogodaka u poslednje tri utakmice.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Alaves ima šest vezanih poraza u Primeri i ima samo tri boda više od ugroženih Leganesa i Majorke. Tim iz Vitorije je postigao samo jedan na tih šest mečeva i doveo u pitanje ostanak u društvu najboljih. Hetafe se bori za Ligu Evrope.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Viljareal je blizu Lige Evrope, a u direktnom obračunu sa Sosijedadom mogao bi da reši pitanje učešća u drugom po rangu takmičenju na Starom kontinentu. Tim iz San Sebastijana je u lošoj formi. Ima čak pet poraza u sedam poslednjih duela.

ŠPANIJA 1 – 36. KOLO

Subota

Osasuna - Selta 2:1 (1:1)

/Enrik 23, Hoze 90+1 - Mina 10/

Valjadolid - Barselona 0:1 (0:1)

/Vidal 15/

Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0)

/Kosta 74/

Nedelja

Espanjol - Eibar 0:2 (0:2)

/Ekspozito 25p, 36/

Levante - Atletik Bilbao 1:2 (0:2)

/Bardi 71 - Garsija 4, 45+1/

Leganes – Valensija 1:0 (1:0)

/Perez 18/

Sevilja - Majorka 2:0 (1:0)

/Okampos 41p, El Nesiri 84/

Ponedeljak

19.30 (3,10) Alaves (2,75) Hetafe (2,70)

19.30 (2,40) Viljareal (3,35) Sosijedad (2,95)

22.00 (7,50) Granada (4,40) Real Madrid (1,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Real se branio i paničio, ali je na pobedu od titule!

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2020, 00:07

Vrhunac uskoro sledi...Real Madrid je stigao do nove pobede, devete uzastopne nakon pauze zbog koronavirusa...Danas je savladana ekipa Granade u gostima rezultatom 1:2, Real je bio nešto kvalitetniji rival i na kraju je odneo sva tri boda koja mu dosta znače u borbi za titulu...Ovom pobedom je Real...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.