Vraća se „izgubljeni sin“ Pablo Aimar! Možda i Komandante Lučo i Saviola... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraća se „izgubljeni sin“ Pablo Aimar! Možda i Komandante Lučo i Saviola... (VIDEO)

Argentinski plemejker će opet zaigrati za svoje Milionere tvrde mediji u toj zemlji, a najavljuje se i povratak još dvojice omiljenih fudbalera Rivera

Sutra uveče River Plata bije bitku sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom u revanš meču finala Kopa Sudamerikane. Već sledećeg vikenda River očekuje i finale uzbudljive šampionske trke s Rasingom u argentinskom prvenstvu. Tri godine posle najveće sramote u klupskoj istoriji ispadanja u drugu ligu, Milioneri sa Monumentala opet >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << žare i pale argentinskim fudbalom.

Dva trofeja u roku od nekoliko dana bi verovatno „zapalili“ crveno-beli deo Beunos Ajresa, ali pravi poklon za navijače bi mogao da stigne posle ta dva odlučujuća meča. Argentinski mediji najavljuju povratak Pabla Aimara u njegov River!

Jedan od najomiljenijih igrača u istoriji slavnog kluba je rešio da tačku na karijeru stavi tamo gde je lansiran u fudbalsko sazvežđe. Čeka se samo kraj sezone kako vesti o Aimaru ne bi skretale pažnju i remetile atmosferu uoči dva najvažnija meča sezone.

Aimar već mesecima trenira s Riverom, ali je letos odbio ideju o drugom igračkom mandatu u klubu. Ipak, sjajni rezultati i pozitivna atomsfera oko ekipe su ga izgleda naterali da promeni mišljenje.

Predsednik kluba Rodolfo D'Onofrio je rekao da je Aimar izrazio želju da sledeće sezone krene s Riverom u napad na trofej u Kopa Libertadores i da s peharom namenjenom šampionu Južne Amerike završi karijeru.

Aimar je ponikao u Riveru i u ovom klubu proveo četiri sezone. Tih godina je bio udarna snaga Rivera zajedno sa takođe supertalentovanim Havijerom Saviolom i sjajnim Kolumbijcem Huanom Pablom Anhelom.



U Valensiju je prešao 2000. godine za 24.000.000 evra i u Španiji ostavio dubok trag igrajući za Slepe miševe. Potom ga ja karijera odvela u Saragosau, pa u Benfiku da bi poslednju igračku sezonu (2013/2014) proveo u malo poznatom malezijskom klubu Džohor Darul. Od kada je završio epizodu u Maleziji, vratio se u domovinu i trenirao s Riverom.

Letos ga je trener Marselo Galjardo nagovarao da se aktivira i zaigra za nekadašnji klub, ali je Aimar odbio. Njih dvojica su mnogo dobri prijatelji, pošto su tri sezone igrali zajedno. Galjardo je bio neka vrsta mentora mladom Aimaru.

Legendarni Galjardo je izgleda uspeo da nagovori Pablita da opet obuče beli dres sa crvenom štraftom. Međutim planovi Rivera se ne zaustavljaju sa dovođenjem Aimara. Klub želi da vrati i Havijera Saviolu i Luča Gonzalesa, takođe nekadašnje miljenike Monumentala! Njih su već kontakirali Galjardo i sportski direktor Enco Frančeskoli.

„Saviolina želja da završi karijeru u Riveru nije sporna i nadamo se da ćemo i njega vratiti. Sa Lučom je drugačija situacija pošto ima vrlo unosan ugovor u Kataru do juna 2015. godine i morao bi da pristane na velika odricanja da bi se vratio kod nas“, rekao je predsednik D'Onofrio.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.