Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 18:34

Volfsburg ima novog trenera: Umesto Van Bomela mladi Kofeldt

Bivši trener Verdera potpisao dvogodišnji ugovor sa Vukovima

Dobro je počela epizoda Marka van Bomela na klupi Volfsburga, iako su mnogi bili iznenađeni odlukom kluba da ga zaposli. Ipak, kratkog su daha bili uspesi i dobre igre Vukova pod palicom holandskog stručnjaka, pa je posle skupa 13 utakmica ostao bez posla. Vukovi su mu ekspresno našli zamenu u 39-godišnjem Florijanu Kofeltu, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

20.45: (5,20) Osnabrik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (3,70) Frajburg (1,70)

Kofelt je trenersku karijeru počeo u Bremenu. Radio je najpre sa omladincima, potom je bio asistent Viktoru Skripnjiku, vodio je u drugi tim, pre nego što je 2017. godine postavljen za vršioca dužnosti, a potom i prvog trenera Verdera. Četiri godine je sedeo na klupi tima sa Vezera, a bez posla je ostao kada je ekipa ispala u Cvajtu, iz koje će se po svemu sudeći teško ove sezone iskobeljati.

Spada u red najperspektivnijih nemačkih trenera, što je očigledno bio jedan od prvih uslova uprave Volfsburga, kada je krenula u potragu za novim šefom struke. Kofelt će na Folksvagen areni imati mladu ekipu na raspolaganju, sa kojom će imati prilike da raste.

Bivši igrač, sada sportski direktor Volfsburga Marsel Šafer ističe da je uprava izuzetno zadovoljna izborom.

"U poslednjih par sati smo imali puno razgovora, pa samo napravili uži krug kandidata. Srećni smo što smo postigli dogovor sa Florijanom Kofeltom i ubeđeni da može da se poistoveti sa našim putem i da ćemo se zajedno sa njim vratiti na staze uspeha".

Mladi trener nije imao dilemu kada je stigla ponuda iz Volfsburga.

"Nisam morao dva puta da razmišljam o ovom izazovu. Uzbudljiv posao je ispred mene i jedva čekam da počnem. Iskoristiću ovaj kratak period od naredne utakmice sa razvogvaram sa što više ljudi i steknem pravu sliku. Puno je kvaliteta i dinamike u timu i na nama je da uradimo sve da ih trgnemo na terenu".

Vertrag bis 2023: Florian Kohfeldt ist neuer Trainer des VfL. Herzlich willkommen bei den Wölfen, Coach! 🐺🙌#VfLWolfsburg pic.twitter.com/ApQGPrW7uE

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Volfsburg ima novog trenera: Umesto Van Bomela mladi Kofelt

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021

Bivši trener Verdera potpisao dvogodišnji ugovor sa Vukovima..Dobro je počela epizoda Marka van Bomela na klupi Volfsburga, iako su mnogi bili iznenađeni odlukom kluba da ga zaposli. Ipak, kratkog su daha bili uspesi i dobre igre Vukova pod palicom holandskog stručnjaka, pa je posle skupa 13 utakmica...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.