Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 10:09

Vlahovićev ostanak u Firenci koči 1.000.000 evra, Roma i Dortmund vrebaju svoju šansu

Novi ugovor Srbina prioritet u Toskani, Komiso spreman da žrtvuje Riberija

Panenka, pred očima Andree Pirla, fudbalskog majstora koji je upravo tim udarcem bacao na kolena mnoge rivale, predstavljala je pomalo drzak, ali idealan način da oslika trenutno stanje Dušana Vlahovića. Pun samopouzdanja, inspirisan, sa željom da se pokaže u najboljem svetlu, mladi napadač proživljava pravi procvat u dresu Viole i potvrđuje da su najviše projekcije koje mu fudbalska >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << javnost predviđa sasvim opravdane.

Igrač kojem je letos sugerisano da odde na kaljenje i da iz drugog plana čeka priliku, izrastao je kroz samo nekoliko meseci u fudbalera o kojem se naširoko priča kako na Apeninskom poluostrvu tako i na čitavom Starom kontinentu.

Poslednji u nizu povoda da dospe na udarne pozicije sportskih medija Vlahović je dao hladnokrvnim pogotkom sa bele tačke u susretu sa Juventusom, a nakon što je njegov tim drugi put ove sezone ostao neporažen u utakmicama sa Starom damom (Fjorentina je slavila u decembarskom duelu 3:0, a Vlahović je i tada bio strelac), Srbin je postao urgentna tema sportskog sktora kluba iz Toskane.

Naime, prema saznanjima italijanskih medija Roko Komiso rešio je da po svaku cenu zadrži perspektivnog golgetera, međutim na putu do cilja Fjorentinu očekuje veoma težak posao.

Kako piše Tutomerkato, primarni problem u misiji zadržavanja 21-godišnjeg golgetera predstavlja konkurencija i činjenica da se Vlahović našao u beležnicama mnogih skauta najvećih evropskih klubova, a da su najozbiljniji u nameri da ga dovedu trenutno Roma i Borusija Dortmund.

Isti izvor tvrdi da interesovanje klubova nije jedina prepreka s obzirom na to da Vlahović želi da aktuelna plata koja iznosi 800.000 evra bude povećana na 3.000.000 evropskih novčanica godišnje, dok je iz budžeta kluba za njegovo zadržavanje odvojeno 2.000.000.

Finansijski problem mogao bi čak da prouzrokuje rastanak sa Riberijem ili makar smanjenje plate Francuzu kako bi se rasteretio budžet i obezbedila sredstva za Vlahovića, međutim pitanje plate nije poslednja prepreka s obzirom na to da je izvesno da centarfor ima visoke ambicije, te bi Fjorentina u narednoj sezoni morala i da poradi na pojačanjima i formiranju tima koji će biti znatno konkurentniji od trenutno 14. ekipe Serije A.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.