Viola srušila neosvojivu tvrđavu! (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Viola" srušila neosvojivu tvrđavu! (video)

Fudbaleri Fiorentine pregrmeli su rezultatsku krizu i vezali treću uzastopnu pobedu u Seriji A koja im je omogućila povratak na lidersku poziciju na tabeli italijanskog šampionata.

Poslednja utakmica 12. kola italijanske Serije A odigrana je na stadionu "Marasi" u Đenovi gde je ekipa Sampdorije ugostila Fiorentinu.

Fiorentina je kao gost uspela da savlada "Dorjane" rezultatom 2:0 (1:0) čime je ostvarila ono što nijednoj drugoj ekipi nije pošlo za rukom u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sedam meseci.

Stadion "Marasi" slovio je za "neosvojivu tvrđavu" na kojoj je Sampdorija poslednji poraz u Seriji A pretrpela 16. maja tekuće godine u vreme kada je na klupi "Dorjana" sedeo Siniša Mihajlović.

Gosti iz Firence stigli su do ranog vođstva u Đenovi golom Josipa Iličića iz penala u 10. minutu. Ervin Zukanović skrivio je jedanaesterac pošto je igrao rukom u svom šesnaestercu a slovenački internacionalac je uspeo da savlada Marka Vivijana.

Tačku na trijumf Fiorentine stavio je Nikola Kalinić sedmim ovosezonskim golom koji je postigao u 58. minutu na asistenciju večeras odličnog Josipa Iličića.

Sampdorija je propustila priliku da unese neizvesnost u meč deset minuta pre kraja kada je Eder izašao sam pred Ćiprijana Tatarušanua, ali je Rumun sjajno odreagovao i sprečio napadača domaćih da vrati Dorjane u život.

Devetom pobedom u sezoni Fiorentina se vratila na lidersku poziciju u Seriji A na kojoj će ostati u naredne dve nedelje tokom kojih neće biti klupskog fudbala u Evropi zbog reprezentativnih dešavanja.

Ekipa Valtera Zenge večeras je pretrpela prvi poraz na domaćem terenu u tekućoj sezoni ali na pauzu ide kao desetoplasirana na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Fiorentina se vratila na vrh, minimalac Napolija

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Fudbaleri Napolija i Fiorentine ostvarili su trijumfe u večernjim utakmicama u okviru 12. kola Serije A...Napolitanci su na svom terenu pobedili Udineze sa 1:0, dok je Fiorentina kao gost slavila protiv Sampdorije sa 2:0...‘Viola’ se zahvaljujući devetoj pobedi ove sezone vratila na čelo tabele...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.