Fiorentina se vratila na vrh, minimalac Napolija

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiorentina se vratila na vrh, minimalac Napolija

Fudbaleri Napolija i Fiorentine ostvarili su trijumfe u večernjim utakmicama u okviru 12. kola Serije A.

Napolitanci su na svom terenu pobedili Udineze sa 1:0, dok je Fiorentina kao gost slavila protiv Sampdorije sa 2:0.

‘Viola’ se zahvaljujući devetoj pobedi ove sezone vratila na čelo tabele i podelu prve pozicije sa Interom, koji ima isti broj bodova, ali utakmicu manje.

Fiorentina je do trijumfa došla golovima Josipa Iličića iz penala i Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kalinića, u desetom, odnosno 58. minutu.

Iličić je tim iz Firence doveo u vođstvo sa bele tačke, pošto je prethodno Ervin Zukanović igrao rukom u kaznenom prostoru. Kalinić je postavio konačan rezultat u 58. minutu kada je posle asistencije Iličića proturio loptu u praznu mrežu.

Sampdorija je, s druge strane, ostala na desetoj poziciji sa 16 bodova, 11 manje od vodećeg dvojca pred reprezentativnu pauzu.

Junak trijumfa Napolija, četvrtoplasirani tim šampionata, sa dva boda manje od Fiorentine i Intera, bio je Gonsalo Iguain, koji je postigao jedini gol na utakmici u 53. minutu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.