Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 22:15

Vilin zid je do 80. minuta bio perfektan: Javio se Silva i doneo Sitiju prvo mesto (VIDEO)

Na kraju teško izvojevana pobeda Građana – 2:0

Problemi sa virusom korona, izolacija, ispadanje iz takmičarskog ritma i duga pauza... Ali Aston Vila je u duelu sa Mančester Sitijem još jednom demonstirala, i to pored nabrojanih problema, da je defanzivnu igru na gostovanjima dovela skoro do perfekcije. Tim iz Birmingema je od početka sezone primio samo pet golova na strani, malo im je nedostajalo da takav fascinantan skor zadrže i posle posete Itihadu. Mančester Siti je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << napadao i promašivao, mučio se sa odlično postavljenim blokovima Aston Vile... U neverici je gledao Pep Gvardiola kako mu po klasičnom ostrvskom pljusku klizi iz ruku liderska pozicija.

Počeo je Katalonac da gubi veru, ali je njegov tim, isfurstiran prethodnim događanjima, uspeo da sačuva smirenost. Uradio je to, pre svih, Rodri koji je vraćajući se iz ofsajda Tajornu Mingsi i pravovremeno proigrao Silvu. Nije ovog puta pogreio jedan od najboljih igrača Sitija. Sa 16 metara šutirao je jako i precizno, ostavljajući bez mogućnosti Emilijana Martineza da reaguje. Kasnije Gundogan iz penala samo overio trijumf – 2:0.

Pogled na statistiku govori da je Siti više nego zasluženo stigao do trijumfa. Čak 25 puta su domaći igrači šutirali ka golu rivala. Međutim, bio bi greh još jednom ne apostrofirati odlično defanzivno izdanje Aston Vile. Limitirali su Građane koliko god su mogli. Sjajnu partiju je pružio Emilijano Martinez, kupio sve što može. Reviju promašaja otvorio je Silva kada iz neposredne blizine nije uspeo da pogodi Vilin gol, potom je Foden dva puta pretio...

Dugo se utakmica lomila, u drugom poluvremenu je i Aston Vila imala period odlične igre. Naterala Edersona da zaradi dnevnicu... Držali su koncentraciju gostujući igrači, bili su puni samopouzdanja posle serije promašaja Gundogana. Međutim, onda se desio 80. minutu Biće o tom detalju reči, pošto se Rodri aktivirao iz ofsajda i dao pas Silvi koji je iskoristio nepostavljenu defanzivnu liniju Aston Vile i najavio rasplet. Penal Gundogana je bio logičan sled događaja.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak 12.01.

Šefild Junajted - Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 73pen/

Vulverhempton - Everton 1:2 (1:1)

/Neves 14 - Ajvobi 6, Kin 77/

Sreda 13.01.

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Četvrtak 14.01.

Arsenal - Kristal Palas 0:0

Utorak

Vest Hem - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)

/Bouven 45+2, Antonio 66 - Mateus Pereira 51/

Lester - Čelsi 2:0 (2:0)

/Endidi 7, Medison 41/

Sreda

Mančester Siti - Aston Vila 2:0 (0:0)

/Silva 80, Gundogan 90/

21.15: (5,80) Fulam (3,90) Mančester Junajted (1,60)

Četvrtak

21.00: (1,25) Liverpul (6,25) Barnli (11,0)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.