Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 22:23

Vilas Boas digao glas: Bijelsa pre Tuhela u izboru za trenera godine? Skandalozno!

“Zbog čega je Bijelsa u konkurenciji sa ostalima? Zato što je osvojio Čempionšip? To je neviđeno“

Tradicionalni izbor za najboljeg trenera, što je samo jedna od kategorija u godišnjem izboru FIFA, polarizovao je javnost zbog odluke da se na skraćenom spisku kandidata za ovu prestižnu nagradu nađe i ime Marsela Bijelse.

Čovek koji je uspeo da vrati Lids u Premijer ligu posle 16 dugih godina čekanja osvajanjem prvog mesta u Čempionšipu našao se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u konkurenciji imena kao što su Jirgen Klop, Hansi Flik, Zinedin Zidan i Đulen Lopetegi. I upravo je uključivanje Bijelse, koga mnogi fudbalski kritičari cene kao jednog od najboljih stručnjaka na planeti, izazvalo je revolt kod Andrea Vilas Boasa, koji je bez dlake na jeziku izneo svoje mišljenje i podigao veliku prašinu.

“Marselo Bijelsa zaslužuje da jednog dana osvoji ovu ili neku sličnu nagradu zbog svoje karijere, taktičkog znanja i generalno fudbalske ideje. Ali, da bude u užoj konkurenciji pet najboljih trenera za 2020. godinu? Pa to je skandalozno“, kao iz topa će Vilas Boas po komisiji koja je skratila listu kandidata i nastavlja:

“Zbog čega je Bijelsa u konkurenciji sa ostalima? Zato što je osvojio Čempionšip? To je neviđeno. Tomas Tuhel je osvojio četiri trofeja i bio finalista Lige šampiona i njegovog imena nema nigde“.

Dakle, Vilas Boasa najviše je zaboleo odnos stručne komisije prema kolegi i konkurentu sa klupe Pari Sen Žermena. Podsetimo, Tuhel je sa Svecima osvojio Ligu 1 – doduše, pošto je prekinuta sezona, ali PSŽ je već imao zavidnu bodovnu razliku u odnosu na konkurenciju –, zatim Superkup Francuske, nacionalni Kup i Liga kup, a takođe je bio i finalista Lige šampiona gde je bolji ipak bio Bajern.

Bajern Hansija Flika, koji je usput pokupio Tripletu uzimanjem Bundeslige i nacionalnog Kupa. Jirgen Klop je posle tačno 30 godina čekanja odveo Liverpul do prve titule u Premijer ligi, te osvojio UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. Zinedin Zidan je uzeo Primeru i Superkup Španije, dok je Đulen Lopetegi odveo Sevilju do rekordnog šestog pehara u Ligi Evrope i četvrte pozicije u španskom prvenstvu.

Da li je Marselo Bijelsa zaslužio da se nađe u ovakvom društvu?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.