Vestionline sportski vremeplov za 27. januar

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestionline sportski vremeplov za 27. januar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

27. januara 2008.  godine naš najbolji teniser Novak Đoković trijumfovao je na Australija openu pošto je u finalu savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Francuza Žo Vilfrida Congu sa 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 7:6) i tako postao prvi srpski teniser koji je osvojio jedan gren-slem turnir. Da sve bude lepše pobrinuo se Nenad Zimonjić, koji je sa Kineskinjom Tjantjan Sun u finalu bio bolji od indijskog para Bupati-Mirza – 7:6, 6:4 i tako po drugi put osvojio takmičenje mešovitog dubla u Melburnu.

27. januara 1947. godine rođen je Braniaslav Pokrajac, naš nekadašnji proslavljeni rukometaš i, kasnije, trofejni trener. Kao igrač je na Svetskim prvenstvima osvojio jednu zlatnu (1972) i još dve bronzane medalje (1970. i 1974). Za plave je igrao 180 puta i postigao više od 500 golova, a dva puta je bio pozivan i u  „Tim sveta". Kao trener, pored brojnih klubova, bio je selektor Jugoslavije, Španije, SAD, Egipta i Katara. Sa "plavima" na klupi osvojio je srebrnu medalju na SP 1982. i zlatnu olimpijsku medalju u Los Anđelesu 1984. godine. Proglašen je za zaslužnog sportistu Jugoslavije. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu, na teme iz oblasti rukometa.

27. januara 1991. tada najbolja jugoslovenska teniserka Monika Seleš osvojila je svooj drugi Grend slem turnir, ujedno prvi Australija open, pošto je u velikom finalu u Melburnu bila bolja od Jane Novotne. Selešova je Čehinju savladala u tri seta – 5:7, 6:3, 6:1 i tako započela svoju vladavinu na ovom turniru, pošto će „ozi open" osvojiti još tri puta u karijeri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.