Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke

Vaterpolisti Srbije pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Nemačku i imaće priliku da se bore za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Izabranici selektora Dejana Savića odigrali su posle četiri četvrtine nerešeno, 12:12 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3), ali su u petercima slavili sa 5:4 i tako došli do pobede.

Posle poraza u četvrtfinalu od Španije, prikazali su još jednu ne tako ubedljivu partiju. Nemci su veći deo susreta vodili, da bi Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lazić 20 sekundi pre kraja doneo izjednačenje.

U seriji peteraca, golman Rističević odbranio je udarac Giliena, pa je Srbija stigla do pobede.

Precizni u seriji izvođenja peteraca bili su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Najefikasniji u ekipi Dejana Savića bio je Dušan Mandić sa šest golova, Viktor Rašović postigao je tri, a Djordje Lazić i Radomir Drašović po dva.

U timu Nemačke Ajgner, Rejbel, Boš i Stam postigli su po dva gola.

Srbija će se u utakmici za peto mesto sastasti sa boljim iz duela Australije i Grčke. Poznato je da se u polufinalu sastaju Španija i Hrvatska odnosno Mađarska i Italija.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Nemačke sa 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3; 5:4) i igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu u Južnoj Koreji...Regularni deo meča završen je rezultatom 12:12, a izjednačenje Srbiji doneo je Đorđe Lazić 20...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.