Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 25.07.2019.

09:00

Šansa za peto mesto: Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke

Vaterpolisti Srbije pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Nemačku i imaće priliku da se bore za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Izvor: B92

Autor:B92

Šansa za peto mesto: Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Izabranici selektora Dejana Savića odigrali su posle četiri četvrtine nerešeno, 12:12 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3), ali su u petercima slavili sa 5:4 i tako došli do pobede.

Posle poraza u četvrtfinalu od Španije, prikazali su još jednu ne tako ubedljivu partiju. Nemci su veći deo susreta vodili, da bi Đorđe Lazić 20 sekundi pre kraja doneo izjednačenje.

U seriji peteraca, golman Rističević odbranio je udarac Giliena, pa je Srbija stigla do pobede.

Precizni u seriji izvođenja peteraca bili su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Najefikasniji u ekipi Dejana Savića bio je Dušan Mandić sa šest golova, Viktor Rašović postigao je tri, a Djordje Lazić i Radomir Drašović po dva.

U timu Nemačke Ajgner, Rejbel, Boš i Stam postigli su po dva gola.

Srbija će se u utakmici za peto mesto sastasti sa boljim iz duela Australije i Grčke. Poznato je da se u polufinalu sastaju Španija i Hrvatska odnosno Mađarska i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve