Delfini petercima do borbe za peto mesto na SP

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" petercima do borbe za peto mesto na SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Nemačke i imaće priliku da se bori za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. "Delfini" su sa Nemcima odigrali nerešeno 12:12 nakon četiri četvrtine, ali su bolje izvodili penale (5:4) i došli do trijumfa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ekipa Dejana Savića, koja je poražena u četvrtfinalu od Španije, ponovo nije blistala, ali je uspela da se izvuče i na kraju dođe do trijumfa.

"Panceri" su tokom dobrog dela utakmice bili u prednosti, pre nego što su naši reprezentativci u finišu izjednačili i izborili peterce. Gol vredan "remija" postigao je Đorđe Lazić na 20 sekundi do kraja.
Rističević je na startu penal serije odbranio udarac Giliena, pa je Srbija na kraju bila bolja jer su sigurni bili Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Viktor Rašović.
Mandić je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac meča sa pet postignutih golova u regularnom delu, pratili su ga Viktor Rašović i spomenuti Lazić sa po dva, dok su po jedan postigli Stojanović, Strahinja Rašović i Drašović.
S druge strane, istakli su se Ajgner, Boš, Rejbel i Stam sa po dva pogotka.
Oni će se u duelu za peto mesto sastati sa pobednikom duela Australija – Grčka.
U polufinalu svetskog šampionata sastaju se Španija i Hrvatska, odnosno Mađarska i Italija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“DELFINIMA” PRIPALA DRAMA Nemačka pala nakon peteraca

Izvor: 011vodič.com, 25.Jul.2019

Foto: Antonio Bat / EPA; Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku posle izvođenja peteraca sa 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3, 5:4) na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, te će igrati za 5. mesto. Reprezentativci Srbije, koji su na ovom šampionatu u podmlađenom sastavu, odigrali su neizvestan...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.