Vaterpolisti Srbije odbranli titulu prvaka Evrope

Izvor: Politika, 27.Jul.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije odbranli titulu prvaka Evrope

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala selekciju Mađarske sa 12:7 za prvo mesto na EP u Budimpešti - Pijetlović najbolji golman

BUDIMPEŠTA – Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na 31. prvenstvu Evrope savladavši večeras u Budimpešti domaću selekciju Mađarske sa 12:7.

Srbija je osvojila treće zlatno odličje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na kontinentalnim šampionatima kao samostalna zemlja, nakon što je trijumfovala 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu.

Srpski vaterpolisti imaju još srebro iz Malage 2008. i bronzu iz Zagreba 2010. godine

Osvajači zlatne medalje u Budimpešti: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Partizan), Živko Gocić (kapiten, Solnok), Sava Ranđelović (Crvena zvezda), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Galatasaraj), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Rađen (Olimpijakos), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Pro Reko), Stefan Mitrović (Solnok), Branislav Mitrović (Eger).

(Foto AP)

Stručni štab: Dejan Savić (selektor), Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić (treneri), dr Vladimir Harhai (lekar), Vladimir Radović i Marko Jović ( fizioterapeuti), Aleksandar Janik (kondicioni trener), Goran Čanković (tim lider).

U vođstvu puta bili su predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i predsednik Stručnog saveta Anto Vasović.

Naredno prvenstvo Evrope za vaterpoliste, 32. po redu, biće održano 2016. godine u Beogradu.

Pijetlović najbolji golman EP u Budimpešti

BUDIMPEŠTA – Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu Evrope u Budimpešti.

Pijetlović je bio jedan od najboljih u nacionalnom timu Srbije, koji je večeras u finalu savladao domaćina Mađarsku sa 12:7 i odbranio titulu kontinentalnog šampiona.

(Foto AP)

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mađar Deneš Varga, a najbolji strelac je Španac Espanjol sa 24 gola.

Gocić: Igrali smo i za one koji su stradali u poplavama

BEOGRAD – Kapiten vaterpolista Srbije Živko Gocić poručio je posle trijumfa na prvenstvu Evrope da je nacionalni tim igrao i za ljude koji su stradali u katastrofalnim poplavama u našoj zemlji.

Srbija je večeras u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaćina Mađarsku sa 12:7 i odbranila titulu kontinentalnog šampiona.

„Presrećni smo, a poručujemo svima koji su ostali bez domova u strašnnim poplavama da smo igrali i za njih i sve koji nas vole. Mi smo uradili što je u našoj moći, svoj zadatak smo ispunili, nadam se da će sada savez stati na stabilnije noge i sa državom uraditi svoje”, rekao je Gocih posle utakmice za RTS.

Nikolić čestitao vatrepolistima evropsko zlato

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u Budimpešti sa tribina bodrio naše vaterpoliste, čestitao je reprezentaciji Srbije spektakularnu pobedu i osvajanje još jednog evropskog prvenstva.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Mađarske Janoš Ader bodrili reprezentacije (Foto AP)

Predsednik Nikolić je u čestitci istakao da je posebno zadivljujuće to što su naši vaterpolisti pokazali veliku istrajnost, jedinstvo i hrabrost, timski rad, uz koji ovakav sjajan rezultat nije mogao da izostane.

Udovičić cestitao vaterpolistima osvajanje evropskog zlata

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras vaterpolistima Srbije osvajanje evropskog zlata u velikoj pobedi nad reprezetnacijom Mađarske.

„Herojski ste pobedili za Srbiju i učinili naciju ponosnom. Osvajanjem zlata i ubedljivom odbranom evropskog trona, na veličanstven način ste pokazali nesporan kvalitet, dominaciju i superiornost srpskog vaterpola. Svi igrači, selektor i stručni štab, večeras su izgradili zlatan stepenik ka Olimpijskim igrama”, navodi se u čestitci ministra Udovičića.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope pošto je u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Predsednica Narodne skupštine čestitala vaterpolistima

BEOGRAD – Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je večeras vaterpolistima Srbije na briljantnoj igri u finalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i odbrani titule evropskog prvaka.

„Još jednom ste predanim radom i fantastičnom igrom, u duhu trofejne tradicije našeg vaterpola, stigli do titule evropskog šampiona. Hvala vam što ste ponovo obradovali naše građane i pokazali kako se igra i bori za Srbiju. Srbija je ponosna na vas”, navela je Gojković u čestitki.

Konačan plasman na prvenstvu Evrope za vaterpoliste

1. Srbija

2. Mađarska

3. Italija

4. Crna Gora

5. Hrvatska

6. Grčka

7. Španija

8. Rumunija

9. Nemačka

10. Francuska

11. Rusija

12. Gruzija

Tanjug

objavljeno: 27.07.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Srbija ponovo prvak Evrope u vaterpolu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 28.Jul.2014, 00:03

Titula prvaka Evrope u vaterpolu odbranila je Srbija posle veličanstvene pobede nad Mađarskom (12:7) u Budimpešti. Ovo je treće zlato na evropskim šampionatima od kad Srbija igra kao samostalna država, posle pobeda u finalima 2006. u Beogradu i pre dve .. Više.. The post Srbija ponovo prvak Evrope...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.