BROŠURA: U susret snažnijem internetu

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Maj.2024, 17:56

BROŠURA: U susret snažnijem internetu

Godina pred nama biće značajna za digitalnu budućnost Evrope, jer će se zakonodavci Evropske unije (čiji se rad reflektuje i na ostale evropske države, među kojima je Srbija) baviti zakonima u sferi interneta za period od narednih pet godina.

 
Internet se bazira na sistemu naziva domena (Domain Name System – DNS). Jednako ga koriste svi servisi na internetu, bilo da su vidljivi krajnjem korisniku (npr. veb-sajtovi i e-pošta), ili da se odvijaju u potpunosti “iza scene” (npr. upravljanje internet infrastrukturom). Nacionalni registri, kakav je RNIDS, odgovorni su za održavanje i upravljanje tehničkom infrastrukturom DNS-a vezanom za njihov nacionalni domen, kakav je .rs, što ih čini ključnim akterima...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.